'Ajax wil met Feyenoord om de tafel om transfer zomeraanwinst te bespreken' | OneFootball

'Ajax wil met Feyenoord om de tafel om transfer zomeraanwinst te bespreken' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 May 2024

'Ajax wil met Feyenoord om de tafel om transfer zomeraanwinst te bespreken'

Article image:'Ajax wil met Feyenoord om de tafel om transfer zomeraanwinst te bespreken'
Article image:'Ajax wil met Feyenoord om de tafel om transfer zomeraanwinst te bespreken'

© IMAGO

Ajax wil Anis Hadj Moussa komende zomer graag van Feyenoord overnemen, melden Algerijnse media. De Amsterdammers zouden 'serieuze belangstelling' hebben voor de aanvaller, die komende transferperiode officieel overkomt van Patro Eisden. Hij maakt voor naar verluidt 3,5 miljoen euro de overstap van de Belgische club, die hem tot het einde van het seizoen verhuurt aan Vitesse, en tekent tot medio 2029 in De Kuip.


OneFootball Videos


De buitenspeler zou zelf echter geen oren hebben naar een overstap naar de aartsrivaal. Hadj-Moussa wil namelijk Champions League spelen en dat kan Ajax niet bieden: de Amsterdammers verzekerden zich afgelopen zondag door de 3-0 zege op Almere City FC van de vijfde plek. Die geeft recht op deelname aan de voorronde van de Europa League. Ook Feyenoord voelt naar verluidt niets voor een vertrek van de drievoudig Algerijns international.

Hadj Moussa speelt sinds afgelopen winter op huurbasis voor Vitesse en maakte veel indruk bij de degradant met zijn dreigende acties. De effectiviteit van de flankspeler blijft tot nog toe wel enigszins achter: in veertien wedstrijden voor de club uit Arnhem kwam hij tot twee goals en twee assists. Bij Patro Eisden noteerde hij in achttien duels dezelfde cijfers.

Bij Ajax lijken komende zomer meerdere aanvallers te gaan vertrekken. Carlos Forbs en Chuba Akpom lijken sowieso op weg naar de uitgang en ook een vertrek van Steven Berghuis en Steven Bergwijn is niet uitgesloten. De Telegraaf schreef maandag al dat Ajax 'een riante transfersom voor Bergwijn goed lijkt te kunnen gebruiken en een ’vertrek dat goed is voor alle partijen’ niet onbespreekbaar lijkt'. Desondanks sluit de 26-jarige buitenspeler niet uit dat hij komend seizoen ook in Amsterdam speelt. "Ik heb al vaker gezegd dat ik gelukkig ben in Amsterdam en het naar mijn zin heb en op mijn plek ben bij Ajax.”

Al vlak voordat Feyenoord de transfer officieel maakte, meldde Foot Mercato dat Ajax en Besiktas in de markt waren voor Hadj Moussa. Bij Feyenoord gaat hij normaliter concurreren met onder meer Calvin Stengs en mogelijk Yankuba Minteh. De negentienjarige aanvaller wordt dit seizoen gehuurd van Newcastle United, maar speelt mogelijk ook volgend seizoen in Rotterdam.

View publisher imprint