Ajax en PSV gaan voor megastunt met toptalent van Inter | OneFootball

Ajax en PSV gaan voor megastunt met toptalent van Inter | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 June 2024

Ajax en PSV gaan voor megastunt met toptalent van Inter

Article image:Ajax en PSV gaan voor megastunt met toptalent van Inter
Article image:Ajax en PSV gaan voor megastunt met toptalent van Inter

© IMAGO

Ajax, PSV en AS Monaco hebben interesse in de komst van Matteo Lavelli, melden Italiaanse media. De zeventienjarige spits staat bekend als een van de grootste talenten van Inter, waar hij inmiddels regelmatig bij de Onder 19 mag opdraven. Ook zijn huidige club wil dolgraag langer met hem door en lijkt de aanvaller te kunnen behouden.


OneFootball Videos


Naar verluidt hebben Inter en Lavelli namelijk een akkoord bereikt over een contract tot de zomer van 2028. Daardoor zouden Ajax, PSV en Monaco, die de jonge Italiaan ook live hebben bekeken, misgrijpen. Officiële bevestiging van het nieuws rond een nieuw contract is er echter nog niet, waardoor de geïnteresseerde clubs voorlopig nog mogen hopen.

Lavelli was dit seizoen een van de meest efficiënte spitsen van de Italiaanse Onder 18-divisie en eindigde met 20 goals uit 26 wedstrijden bovenaan de topscorerslijst. Gemiddeld wist de jonge rechtspoot elke 92 minuten het net te vinden. Bovendien leverde Lavelli ook nog twee assists af en was hij bij de Onder 19 ook goed voor 2 goals in 180 minuten, verdeeld over 6 duels.

Mocht Lavelli alsnog bij Ajax of PSV terechtkomen, dan is de kans groot dat hij in eerste instantie bij de Onder 21 zal aansluiten. Bij PSV zal hij daar concurrentie ondervinden van Jesper Uneken, die afgelopen seizoen acht keer scoorde in negentien duels. Bij Jong Ajax is Julian Rijkhoff de eerste spits: de negentienjarige Oranje-jeugdinternational werd afgelopen winter voor 1,4 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund, dat hem drie jaar eerder voor 130.000 euro bij Ajax had weggekaapt. In dertien Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden scoorde Rijkhoff zes keer.

View publisher imprint