Ajax en Feyenoord krijgen duidelijke afwijzing: 'Er hoeft niemand te bellen' | OneFootball

Ajax en Feyenoord krijgen duidelijke afwijzing: 'Er hoeft niemand te bellen' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 May 2024

Ajax en Feyenoord krijgen duidelijke afwijzing: 'Er hoeft niemand te bellen'

Article image:Ajax en Feyenoord krijgen duidelijke afwijzing: 'Er hoeft niemand te bellen'
Article image:Ajax en Feyenoord krijgen duidelijke afwijzing: 'Er hoeft niemand te bellen'

© IMAGO

Ron Jans staat niet open voor een overstap naar een andere club. De trainer van FC Utrecht laat in gesprek met Voetbal International weten dat hij van plan is om zijn contract in de Domstad uit te dienen en geen oren heeft naar een overstap naar de Nederlandse top. Zowel Ajax als Feyenoord zijn op zoek naar een nieuwe trainer: in Amsterdam gaat John van 't Schip na dit seizoen in een andere rol verder, terwijl Feyenoord-trainer Arne Slot voor een overstap naar Liverpool staat.


OneFootball Videos


Jans zegt dat hij een keer gepolst is door een club in de Nederlandse top. "Toen zat ik bij FC Groningen, het zal ergens in 2008 of 2009 zijn geweest", vertelt hij. "Het is Ajax of Feyenoord, één van de twee. Doet er niet toe. Ik ben één keer gepolst en daarna heb ik er nooit meer iets van gehoord. Maar ik kijk met heel veel plezier terug op mijn carrière. Niet met het idee: er ontbreekt iets."

Nu de twee clubs opnieuw op zoek zijn naar een nieuwe trainer, valt ook de naam van de 65-jarige oefenmeester, die eerder onder meer FC Twente, FC Groningen en PEC Zwolle onder zijn hoede had. Hij noemt het 'een blijk van waardering'. "Maar ik zit nu bij Utrecht, en daar ga ik ook niet weg. Er hoeft dus ook niemand te bellen. Ik heb nog anderhalf jaar een contract en dat dien ik minimaal uit. Ik heb het hier prima naar mijn zin."

Ik zit nu bij Utrecht, en daar ga ik ook niet weg. Er hoeft dus ook niemand te bellen

- Ron Jans heeft geen oren naar een overstap naar Ajax of Feyenoord

Jans was tot afgelopen zomer actief bij FC Twente. Met de Tukkers wist hij een keurige vijfde plaats te behalen. Daarna besloot de oefenmeester een sabbatical te nemen. Die werd echter al na een paar maanden afgebroken toen FC Utrecht op 6 september officieel bekendmaakte dat het de keuzeheer tot medio 2025 had vastgelegd. De Domstedelingen waren op zoek naar een nieuwe trainer sinds het ontslag van Michael Silberbauer, die verantwoordelijk werd gehouden voor de slechte seizoenstart.

Naast Jans worden ook andere trainers veelvuldig in verband gebracht met Ajax en Feyenoord. Graham Potter wordt al maanden genoemd bij Ajax en maandag onthulde Marcel van der Kraan van De Telegraaf dat de Engelsman ook door Feyenoord als optie wordt gezien. Ajax zou verder de situaties van Erik ten Hag (Manchester United) en Francesco Farioli (OGC Nice) in de gaten houden, terwijl Feyenoord naast Potter ook de komst van Dick Schreuder (CD Castellón) en Marino Pusic (Shakhtar Donetsk) overweegt.

View publisher imprint