'Beste speler van AZ' gaat club na 188 wedstrijden verlaten | OneFootball

'Beste speler van AZ' gaat club na 188 wedstrijden verlaten | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 May 2024

'Beste speler van AZ' gaat club na 188 wedstrijden verlaten

Article image:'Beste speler van AZ' gaat club na 188 wedstrijden verlaten
Article image:'Beste speler van AZ' gaat club na 188 wedstrijden verlaten

© IMAGO

Dani de Wit speelt zondag waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor AZ. In gesprek met NH Nieuws geeft de 26-jarige middenvelder aan toe te zijn aan iets nieuws. AZ speelt zondag vanaf 14.30 tegen FC Utrecht, waarbij de club nog een kans heeft op de derde plaats. Als de Alkmaarders met minstens twee doelpunten verschil winnen van de Domstedelingen en FC Twente punten laat liggen tegen PEC Zwolle, stijgt AZ sowieso naar plek drie.


OneFootball Videos


Op de vraag of De Wit na de wedstrijd tegen FC Utrecht zijn laatste wedstrijd voor AZ heeft gespeeld, reageerde de voormalig Oranje-jeugdinternational duidelijk. “Ja, daar ga ik wel vanuit. Je weet het nooit zeker, al helemaal nu er wat rare scenario's kunnen gebeuren. Misschien moet je dan nog wel door, maar ik ga ervan uit dat dit de allerlaatste zal zijn. Maar zolang er nog nergens een krabbel is gezet en er geen contracten zijn getekend, is het nooit zeker.”

“Het is dubbel. Het is een hele mooie periode geweest, maar ik merk ook wel dat ik toe ben aan iets nieuws. Een nieuwe uitdaging. Vijf jaar is voor een voetballer best wel lang. Dan ben je ook wel heel loyaal aan een club, daar ben ik best wel trots op. Maar op dit moment voelt het voor mij het beste om een nieuwe uitdaging aan te gaan. We moeten zien of die komt, want je ruilt AZ niet zomaar in”, besloot De Wit.

De Wit speelde tot nog toe in totaal 187 wedstrijden voor AZ, dat hem in de zomer van 2019 voor twee miljoen euro overnam van Ajax. Daarin was de aanvallende middenvelder goed voor 46 goals en 21 assists. Door zijn aflopende contract kan De Wit transfervrij de overstap naar en nieuwe club maken, hoewel hij laat weten dat er momenteel nog niets concreets speelt. Met een Skill van 68,5 wordt hij door het algoritme van FootballTransfers gezien als meest vaardige voetballer in de selectie van Maarten Martens.

De Wit leek in januari al te vertrekken bij AZ. Club en speler waren destijds akkoord over een transfer ter waarde van drie miljoen euro naar het Italiaanse Lecce, dat een contract tot medio 2027 voor hem klaar had liggen. Door de trainerswissel bij AZ, dat Pascal Jansen ontsloeg en Martens aanstelde, ging er echter een streep door de overgang.

View publisher imprint