Ajax en Feyenoord gaan mogelijk opnieuw voor stunt met komst groot talent Manchester City | OneFootball

Ajax en Feyenoord gaan mogelijk opnieuw voor stunt met komst groot talent Manchester City | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 July 2024

Ajax en Feyenoord gaan mogelijk opnieuw voor stunt met komst groot talent Manchester City

Article image:Ajax en Feyenoord gaan mogelijk opnieuw voor stunt met komst groot talent Manchester City
Article image:Ajax en Feyenoord gaan mogelijk opnieuw voor stunt met komst groot talent Manchester City

© IMAGO

Verschillende clubs in de Eredivisie hebben interesse in Manchester City-talent James McAtee, zo meldt Fabrizio Romano. De Engels jeugdinternational maakte afgelopen seizoen op huurbasis bij Sheffield United een prima indruk en mag zich ook verheugen op belangstelling vanuit de Premier League en de Bundesliga. Vorig jaar werd McAtee nog gelinkt aan zowel Ajax als aartsrivaal Feyenoord.


OneFootball Videos


"Verschillende clubs uit de Premier League, Bundesliga en de Eredivisie zouden McAtee graag aantrekken na zijn uitstekende seizoenen", schrijft Romano woensdagochtend op X. De vraag is echter of Manchester City, waar de 21-jarige middenvelder nog vastligt tot medio 2026, mee zou willen werken aan een vertrek. Romano schrijft namelijk dat trainer Josep Guardiola McAtee 'bewondert' en er 'nog steeds hoop is' voor hem bij City.

In de slotdagen van de transferzomer in 2023 werd McAtee door Engelse media in verband gebracht met Ajax. De Amsterdammers zouden in het Engelse talent een mogelijke vervanger van de naar West Ham United vertrokken Mohammed Kudus hebben gezien, maar van een overstap kwam het uiteindelijk niet. De Britse krant Daily Telegraph meldde dat ook Feyenoord zich graag (op huurbasis) met McAtee had willen versterken, maar de middenvelder trok uiteindelijk een jaar naar Sheffield United.

McAtee maakte in september 2021 zijn debuut in de hoofdmacht van Manchester City, waar hij tot medio 2026 vastligt. Inmiddels staat de linkspoot op zeven wedstrijden voor de regerend kampioen van Engeland. Afgelopen seizoen deed de middenvelder in Sheffield uitgebreid ervaring op in de Premier League. In totaal kwam hij afgelopen voetbaljaargang tot 33 wedstrijden voor the Blades, waarin hij 5 keer scoorde en 4 assists verzorgde. Daarmee kon hij echter niet voorkomen dat de club met zestien punten uit 38 wedstrijden als hekkensluiter degradeerde naar het Championship. Het seizoen ervoor kwam hij ook al uit voor Sheffield, dat toen in het Championship speelde.

View publisher imprint