Wout Weghorst bereikt persoonlijk akkoord: vertrek bij Burnley aanstaande | OneFootball

Wout Weghorst bereikt persoonlijk akkoord: vertrek bij Burnley aanstaande | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30. Juli 2024

Wout Weghorst bereikt persoonlijk akkoord: vertrek bij Burnley aanstaande

Artikelbild:Wout Weghorst bereikt persoonlijk akkoord: vertrek bij Burnley aanstaande
Artikelbild:Wout Weghorst bereikt persoonlijk akkoord: vertrek bij Burnley aanstaande

© IMAGO

Wout Weghorst gaat vertrekken bij Burnley. De aanvaller heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Trabzonspor over een meerjarig contract in Turkije en zal spoedig naar Trabzon vliegen om de laatste details af te ronden. Eerder stond Weghorst nog in de nadrukkelijke belangstelling van zowel FC Twente als Ajax.


OneFootball Videos


De Turkse journalist Yagiz Sabuncuoglu schrijft op X dat de aanvaller inmiddels een akkoord heeft bereikt met de topclub en dat hij in afwachting is van de onderhandelingen tussen Trabzonspor en Burnley. Zondag werd al duidelijk dat Trabzonspor belangstelling heeft voor Weghorst. De Oranje-international sprak in het verleden al drie keer met de Turkse club, maar tot een overstap kwam het nooit. Deze zomer zou dat zomaar anders kunnen zijn, aangezien hij graag wil vertrekken bij het gedegradeerde Burnley.

Weghorst heeft een verleden in Turkije. Hij werd in het seizoen 2022/23 door Burnley verhuurd aan Besiktas. Voor die club kwam hij tot achttien officiële wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde. De vriendin van Weghorst, Nikki van Esch, speelde volgens Turkse media destijds een grote rol in de overstap. Zaakwaarnemer Mithat Halis vertelde eerder hoe Besiktas’ technisch directeur Ceyhun Kazanci in 2022 alles in het werk stelde om Weghorst tijdelijk naar Besiktas te halen. “Hij heeft de vriendin van Weghorst een maand lang rondgeleid in Istanbul. Toen was ze overtuigd. Als Trabzon dit voor elkaar krijgt, is een transfer misschien reëel.”

Eerder werd Weghorst ook aan FC Twente en Ajax gelinkt. De Enschedeërs haalden met Sam Lammers al een spits en konden niet langer wachten op Weghorst. FC Twente begint komende week namelijk al aan de voorrondes van de Champions League. Terwijl de Amsterdammers wel nog geïnteresseerd zijn, maar nog niet kunnen toeslaan zolang niemand is vertrokken.

Hoewel alle seinen op groen staan, moet Trabzonspor nog wel een overeenstemming zien te bereiken met Burnley. Weghorst ligt nog tot medio 2025 onder contract in Engeland en moet een aardig bedrag opleveren. De aanvaller vertegenwoordigt namelijk een Estimated Transfer Value van 9,5 miljoen euro op dit moment en kan na Denis Drăguș de tweede spits worden die Trabzonspor deze zomer aantrekt.

Impressum des Publishers ansehen