Wim Kieft zet vraagtekens bij Ajax-transfer en wijst naar Marc Overmars | OneFootball

Wim Kieft zet vraagtekens bij Ajax-transfer en wijst naar Marc Overmars | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26. Oktober 2024

Wim Kieft zet vraagtekens bij Ajax-transfer en wijst naar Marc Overmars

Artikelbild:Wim Kieft zet vraagtekens bij Ajax-transfer en wijst naar Marc Overmars
Artikelbild:Wim Kieft zet vraagtekens bij Ajax-transfer en wijst naar Marc Overmars

© IMAGO

Wim Kieft heeft zijn bedenkingen bij de komst van Wout Weghorst naar Ajax. De 32-jarige spits werd afgelopen zomer voor ruim twee miljoen euro overgenomen van Burnley. Daardoor heeft Ajax nu drie spitsen in de gelederen: naast Weghorst kan trainer Francesco Farioli ook beschikken over Brian Brobbey en Chuba Akpom.


OneFootball Videos


Weghorst zei donderdag na de wedstrijd tegen FK Qarabag (0-3 winst), waarin hij een doelpunt en een assist noteerde, nog dat hij het niet meer wilde hebben over de concurrentiestrijd met Brobbey. "Het is een ding. Ik snap niet dat jullie er niet een keer klaar mee zijn als je telkens dezelfde vragen stelt. Het is duidelijk dat ik zondag lekker wil voetballen en door wil gaan met datgene waar ik de laatste wedstrijden mee bezig ben."

Loze woorden, denkt Kieft. "In zijn hart vindt Weghorst het heerlijk, vindt hij het een leuk spelletje om z’n concurrent vanaf de bank onzeker te maken met doelpunten. In de top hoort het overigens zo te zijn om op die manier het beste in elkaar naar boven te halen. Weghorst is met al zijn ervaring gepokt en gemazeld in dat spel; Brobbey komt net kijken."

"Vroeger zouden ze zo’n situatie bij Ajax preventief hebben voorkomen. Het eigen talent ging voor en Weghorst zou niet gehaald zijn", vervolgt de oud-spits van onder meer Ajax en PSV. "Maar sinds Ajax met Marc Overmars kapitaalkrachtig werd, tonen ze minder geduld en roeren zich op de transfermarkt om zich in te dekken voor de momenten dat de eerste spits, Brobbey in dit geval, niet levert."

Kieft ziet dat de 22-jarige spits wel over de gunfactor beschikt. "In hun hart wil iedereen bij Ajax dat Brobbey slaagt, maar hij zal het toch echt zelf moeten doen. Je kunt er je vraagtekens bij zetten of het handig is van Ajax om Weghorst aan te trekken; aan de andere kant is het: ’welkom in de grote mensenwereld’ en begrijp je dat Ajax een goede, grote selectie wil hebben."

Impressum des Publishers ansehen