Weghorst kan lach niet onderdrukken na vraag over concurrentiestrijd met Brobbey | OneFootball

Weghorst kan lach niet onderdrukken na vraag over concurrentiestrijd met Brobbey | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24. Oktober 2024

Weghorst kan lach niet onderdrukken na vraag over concurrentiestrijd met Brobbey

Artikelbild:Weghorst kan lach niet onderdrukken na vraag over concurrentiestrijd met Brobbey
Artikelbild:Weghorst kan lach niet onderdrukken na vraag over concurrentiestrijd met Brobbey

© Videostill Ziggo Sport

Wout Weghorst is blij met het resultaat van Ajax tegen FK Qarabag. De Amsterdammers wonnen in Bakoe, zonder sprankelend te spelen, met 0-3 van de Azerbeidzjaanse topclub. Qarabag kwam al snel met tien man te staan door een rode kaart van Júlio Romão en zag in de 79e minuut ook Elvin Jafarguliyev van het veld gestuurd worden.


OneFootball Videos


"Het eindresultaat was goed. Het was natuurlijk zeker in de beginfase heel erg lastig. Uiteindelijk komt die rode kaart vroeg, waardoor het spelbeeld wel ietsjes veranderde in het begin", zegt Weghorst in gesprek met Ziggo Sport. "Maar zeker ook in de tweede helft: als je ziet hoe ze het met een man minder ons toch heel lastig maken, dat is wel frustrerend. Maar goed, positief zijn: uiteindelijk is 0-3 een heel goed resultaat."

Weghorst pikte zelf ook zijn goal mee: vanaf elf meter maakte de 32-jarige spits de 0-2. "Dat is altijd lekker. Zeker na de eerste helft, met de assist (bij de goal van Kenneth Taylor, red.). Dat is fijn, daar leef je van." Wanneer hem vervolgens gevraagd wordt of het een bedoelde assist was, begint Weghorst te lachen. "Je moet altijd eerlijk zijn, hè? Ik wilde hem schieten, hij raakte volgens mij ook nog zijn kuit", doelt hij op Yassine Benzia, die de bal van Weghorst toucheerde. "Daardoor sprong hij iets terug van de verdediger en daardoor kwam hij perfect uit. Maar het was bedoeld als een schot."

Weghorst bewijst de laatste weken meermaals zijn waarde als invaller en daarom is verslaggever Bas van Veenendaal benieuwd of de aanvaller genoeg heeft gedaan om zondag tegen Willem II opnieuw in de basis te starten. Weghorst kan daarop een lach niet inhouden. "Komt 'ie weer. Natuurlijk, ik hoop het. Ik ben er klaar voor. Als het zo mag zijn. Er is niks lekkerder voor een spits dan als je scoort en dat doe je nu drie keer op rij. Dus dat geeft heel veel vertrouwen. Ik wil heel graag zondag spelen."

De spits zelf ergert zich naar eigen zeggen niet aan alle discussie over de spitspositie bij Ajax. Weghorst concurreert met Brian Brobbey, die de afgelopen weken in de basis stond, en Chuba Akpom. "Het is een ding. Ik snap niet dat jullie er niet een keer klaar mee zijn als je telkens dezelfde vragen stelt. Het is duidelijk dat ik zondag lekker wil voetballen en door wil gaan met datgene waar ik de laatste wedstrijden mee bezig ben."

Ook de concurrentiestrijd zelf is voor Weghorst geen bron van ergernis, zo geeft hij te kennen. "Je kunt er heel veel van zeggen en denken, maar de situatie is zoals hij is. Het enige wat je moet doen, is presteren en zorgen dat de kansen en de momenten die je krijgt, dat je er staat. Dat deed ik elke wedstrijd, zoals vandaag 85 minuten. Elke minuut wil je voetballen en het is aan mij om dat af te dwingen en te laten zien dat ik er klaar voor ben, dat de trainer en het elftal mij nodig hebben."

Impressum des Publishers ansehen