Weghorst zéér duidelijk over belangstelling Ajax: 'Meer hoef ik er niet over te zeggen' | OneFootball

Weghorst zéér duidelijk over belangstelling Ajax: 'Meer hoef ik er niet over te zeggen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30. Juli 2024

Weghorst zéér duidelijk over belangstelling Ajax: 'Meer hoef ik er niet over te zeggen'

Artikelbild:Weghorst zéér duidelijk over belangstelling Ajax: 'Meer hoef ik er niet over te zeggen'
Artikelbild:Weghorst zéér duidelijk over belangstelling Ajax: 'Meer hoef ik er niet over te zeggen'
Artikelbild:Weghorst zéér duidelijk over belangstelling Ajax: 'Meer hoef ik er niet over te zeggen'

© IMAGO

Wout Weghorst heeft zich in gesprek met Kicker uitgelaten over de interesse van Ajax. De spits heeft nog een contract tot medio 2025 bij Burnley, waar hij mag vertrekken. Weghorst zegt het te zien zitten om weer in Nederland te spelen en laat duidelijk doorschemeren dat hij Ajax als een zeer interessante optie ziet.


OneFootball Videos


Weghorst werd vorig seizoen verhuurd aan TSG Hoffenheim, maar keert nu terug naar the Clarets, die degradeerden uit de Premier League. Op de vraag of hij ook zou kunnen uitkomen in het Championship, geeft de aanvaller geen duidelijk antwoord. "Er zijn clubs met interesse, maar voor nu ga ik trainen bij Burnley en me voorbereiden op wat hopelijk een succesvol jaar zal worden. Ik denk dat we een oplossing moeten vinden die voor beide partijen geschikt is."

Ajax is de grootste club van Nederland, meer hoef ik er niet over te zeggen

- Wout Weghorst laat doorschemeren open te staan voor Ajax

Daarna wordt Weghorst gevraagd naar de interesse van Ajax. "Voor mij moet het totaalplaatje kloppen. We krijgen ons vierde kind en hebben de afgelopen jaren veel gereisd als gezin", antwoordt de Oranje-international. "Ik ben op zoek naar een vaste plek voor ons, dus thuis is zeker een optie. Ajax is de grootste club van Nederland, meer hoef ik er niet over te zeggen."

Weghorst wordt al tijden bij Ajax genoemd, dat in hem een goede pinchhitter ziet met een uitstekende mentaliteit. Eerder werd ook FC Twente gelinkt aan de 31-jarige aanvalsleider, maar de eisen van zijn club Burnley waren te gortig voor de Tukkers. Zij schakelden daarom door naar Sam Lammers, die voor 2,5 miljoen euro werd overgenomen van Rangers FC.

Het interview is desalniettemin verrassend te noemen, daar de Turkse journalist Yagiz Sabuncuoglu dinsdag op X meldde dat Weghorst een persoonlijk akkoord had bereikt met Trabzonspor. Volgens Sabuncuoglu zal de rechtspoot spoedig naar Trabzon vliegen om de laatste details te bespreken. De Turkse club dient nog wel een akkoord te bereiken met Burnley.

Weghorst heeft geen spijt van buitenlandse avonturen

Weghorst heeft de afgelopen jaren regelmatig van club gewisseld. De afgelopen twee seizoenen werd hij achtereenvolgens verhuurd aan Besiktas, Manchester United en Hoffenheim. Spijt van zijn vele buitenlandse avonturen heeft de spits echter niet. "Ik ben heel blij en heb de afgelopen jaren geluk gehad met mijn clubs, ook al waren het verschillende clubs. Verhuizen naar Burnley in de Premier League was een droom die uitkwam en mijn tijd in Istanbul was geweldig. Het was gewoon de perfecte mix voor mij als voetballer qua fans, emoties en passie. Het was een ongelooflijke ervaring."

Impressum des Publishers ansehen