Walemark mag dromen van Manchester City bij transfer naar 'ideale club' | OneFootball

Walemark mag dromen van Manchester City bij transfer naar 'ideale club' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15. August 2024

Walemark mag dromen van Manchester City bij transfer naar 'ideale club'

Artikelbild:Walemark mag dromen van Manchester City bij transfer naar 'ideale club'
Artikelbild:Walemark mag dromen van Manchester City bij transfer naar 'ideale club'

© IMAGO

Feyenoord heeft zich versterkt met Ibrahim Osman en voegt daarmee nog een buitenspeler aan zijn selectie toe. Dit betekent slecht nieuws voor Patrik Walemark, wiens perspectieven voor dit seizoen bij de Rotterdammers er al niet best uit zagen. Volgens de data van SciSports kan de 22-jarige aanvaller zijn carrière nieuw leven inblazen bij Troyes, wat onderdeel uitmaakt van de City Football Group.


OneFootball Videos


Walemark streek in de winterstop van het seizoen 2021/22 met hoge verwachtingen neer bij Feyenoord. De Rotterdammers legden 3,25 miljoen euro op tafel om de voormalig Zweeds jeugdinternational over te nemen van BK Häcken. In zijn eerste half jaar moest hij slechts zes keer negentig minuten lang vanaf de bank toekijken, maar daarna werd zijn rol beduidend kleiner.

Tijdens zijn eerste volledige seizoen voor Feyenoord ontbrak Walemark bijna de volledige tweedeseizoenshelft en kwam hij slechts 772 minuten, verdeeld over 21 duels, in actie. Vorig jaar werd de beslissing genomen om de buitenspeler te verhuren en streek hij tijdelijk neer bij sc Heerenveen. Hier was hij goed voor 3 goals en 4 assists, verdeeld over 25 wedstrijden.

Walemark keerde vol goede moed terug bij Feyenoord, waar Arne Slot was opgevolgd door Brian Priske. Echter onder de Deense oefenmeester hoeft de dribbelaar ook niet op speelminuten te rekenen. Walemark zat tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (4-4, winst na strafschoppen) en tijdens het openingduels met Willem II (1-1) niet bij de wedstrijdselectie.

Walemark op jacht bij de City Football Group naar speeltijd

In zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever lijkt Walemark een overstap naar het Troyes te moeten overwegen, zo blijkt uit de data van SciSports. De linksbenige rechtsbuiten heeft volgens de Career Advice Tool van het data-analysebureau namelijk op basis van speeltijd een Club Fit van 89 met de Franse tweededivisionist.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Walemark zou volop perspectief op speelminuten hebben bij Troyes, waar hij met zijn Skill van 62,6 hoger wordt ingeschat dat alle reeds aanwezige buitenspelers. Daarnaast past de speelstijl en formatie die trainer Stéphane Dumont hanteert ook uitstekend bij de kwaliteiten van Walemark, die wordt aangemerkt als een Classic Winger.

UITGELICHT

Een Classic Winger is een aanvaller die veelvuldig kansen creëert vanuit balbezit vanaf de flanken. Dit type speler is veel op de flanken te vinden, geeft graag voorzetten en staat er niet om bekend om veelvuldig van buiten het strafschopgebied op doel te schieten.

Hiermee vertoont hij een similarity 99% met Savinho, die ook wordt aangemerkt als een Classic Winger. De talentvolle Braziliaan werd in 2022 door Troyes gekocht en streek na een verhuur aan PSV neer bij Girona. Deze zomer werd Savinho voor dertig miljoen euro gekocht door Manchester City. Een scenario waar Walemark misschien ook van mag dromen indien hij de stap naar Troyes waagt.

Troyes, financieel ondersteund door de City Football Group, zal wel een flinke transfersom op tafel moeten leggen om Walemark los te weken bij Feyenoord. Het is niet bekend wat de Rotterdamse club verlangt voor de aanvaller, die momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 3,4 miljoen euro vertegenwoordigt. Walemark heeft nog een contract tot medio 2026 bij Feyenoord.

Naast Troyes en Manchester City behoren ook Lommel SK, Girona en Palermo in Europa tot het concern. De Engelse topclub is het absolute vlaggenschip van de holding, terwijl Girona ook bezig is aan een imposante opmars. Onlangs werd Jason van Duiven nog bij PSV weggeplukt en bij Lommel gestald.

Impressum des Publishers ansehen