Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Koeman wijzigt opstelling op drie plaatsen | OneFootball

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Koeman wijzigt opstelling op drie plaatsen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·7. September 2024

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Koeman wijzigt opstelling op drie plaatsen

Artikelbild:Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Koeman wijzigt opstelling op drie plaatsen

Het Nederlands elftal trapt zaterdag 7 september om 20.45 uur de Nations League af tegen Bosnië en Herzegovina. Ten opzichte van de verloren halve finale op het Europees kampioenschap tegen Engeland lijkt bondscoach Ronald Koeman drie wijzigingen door te gaan voeren in zijn basisopstelling.

Koeman gaf bij het bekendmaken van zijn voorlopige selectie aan dat hij zou gaan doorselecteren. Zodoende is er geen plek bij Oranje voor Marten de Roon, Daley Blind en Georginio Wijnaldum. Daarnaast ontbreekt Memphis Depay omdat hij nog geen club heeft, terwijl Stefan de Vrij ontbreekt met een blessure.


OneFootball Videos


Bart Verbruggen zal net als op het EK het doel verdedigen, terwijl de verdediging bestaat uit Denzel Dumfries, De Ligt, Virgil van Dijk en Nathan Aké. De Ligt, die deze zomer de overstap maakte naar Manchester United, is daarbij de vervanger van de geblesseerde De Vrij. Verder ziet de achterhoede er dus hetzelfde uit als op het EK.

Op het middenveld heeft Koeman een plekje ingeruimd voor Ryan Gravenberch. De middenvelder kende onder Arne Slot een goede start van het seizoen bij Liverpool en wordt daarvoor door de bondscoach beloond. Hij wordt op het middenveld vergezeld door Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders, die daar op het EK ook al speelden.

Ten opzichte van de halve finale op het EK lijkt Donyell Malen genoegen te moeten nemen met een plek op de bank. Zijn positie wordt ingenomen door Xavi Simons, die tegen Engeland nog vanaf ‘10’ speelde. Joshua Zirkzee is de vervanger van Memphis, die dus buiten de selectie is gelaten omdat hij geen club heeft. Cody Gakpo zal starten vanaf de linkerkant, zoals hij ook op het EK deed.

Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Gravenberch, Reijnders; Simons, Zirkzee, Gakpo.

Impressum des Publishers ansehen