De opstelling van het Nederlands elftal tegen Duitsland op basis van Skill | OneFootball

De opstelling van het Nederlands elftal tegen Duitsland op basis van Skill | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10. September 2024

De opstelling van het Nederlands elftal tegen Duitsland op basis van Skill

Artikelbild:De opstelling van het Nederlands elftal tegen Duitsland op basis van Skill
Artikelbild:De opstelling van het Nederlands elftal tegen Duitsland op basis van Skill

© IMAGO

Het Nederlands elftal neemt het dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA (20.45 uur) op tegen Duitsland. Na de overwinning op Bosnië en Herzegovina (5-2) kan het team van Ronald Koeman goede zaken doen in de Nations League. Dit zou de opstelling van het Nederlands elftal moeten zijn volgens het algoritme van FootballTransfers op basis van Skill.


OneFootball Videos


Na het EK voerde Koeman flink wat wijzigingen door in de selectie van Oranje. Routiniers als Stefan de Vrij, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay maken om verschillende redenen geen deel meer uit van het Nederlands elftal. Terwijl Justin Kluivert en Jan Paul van Hecke zichzelf in de kijker hebben gespeeld. Daarnaast liet Joshua Zirkzee zich gelden in de interland tegen Bosnië en Herzegovina. Net zoals Tijjani Reijnders.

Nederland en Duitsland kennen rijke, intense interlandhistorie. De laatste keer dat Oranje tegenover die Mannschaft stond was een klein half jaar geleden. In het oefenduel moest Nederland zijn meerdere erkennen in zijn oosterburen, die met 2-1 wonnen. Aan de zijde van Oranje scoorde Joey Veerman, die deze interlandperiode ontbreekt wegens een lichte blessure.

Opstelling Nederlands elftal

Op basis van Skill is Bart Verbruggen van Brighton & Hove Albion de onbetwiste nummer één onder de lat in Oranje. De doelman maakte op het EK een uitstekende indruk en kan die lijn doortrekken in de komende interlands tegen zowel Bosnië en Herzegovina als Duitsland. De doelman heeft nu al een hoger gemiddelde dan Flekken en beschikt daarnaast ook eens over een extreem hoog Potential. Met Verbruggen heeft het Nederlands elftal een doelman in huis die in lengte van jaren de eerste keuze kan zijn onder de lat.

Ervan uitgaande dat Koeman in een 4-3-3-formatie van start gaat, is Nathan Aké de ideale linksback voor Oranje. De verdediger van Manchester City heeft een hogere Skill dan bijvoorbeeld Jurriën Timber, die de laatste tijd indruk maakt als linksback. Centraal zullen Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt het centrum vormen op basis van Skill. Op de rechtsbackpositie is er de grootste concurrentiestrijd. Denzel Dumfries heeft een basisplaats in deze opstelling van het Nederlands elftal als rechtsback.

Op het middenveld zullen Jerdy Schouten en Ryan Gravenberch de voorkeur krijgen boven Tijjani Reijnders en Quinten Timber op basis van het algoritme. De middenvelders van PSV en Liverpool hebben een hoger gemiddelde en daarmee een basisplaats veroverd in deze opstelling van het Nederlands elftal. Xavi Simons zal als aanvallende middenvelder van start gaan.

Artikelbild:De opstelling van het Nederlands elftal tegen Duitsland op basis van Skill

© FootballTransfers - De opstelling van het Nederlands elftal op basis van Skill

In de voorhoede is er op links plek voor Cody Gakpo, die een hogere Skill heeft dan bijvoorbeeld Justin Kluivert. De aanvaller van Bournemouth komt ook op de rechterflank niet aan een basisplaats, aangezien Donyell Malen daar de voorkeur krijgt op basis van het algoritme. In de spits zou Joshua Zirkzee een basisplaats moeten krijgen ten faveure van Brian Brobbey en Wout Weghorst. Echter heeft Koeman al uitgesproken met Brobbey in de basis te beginnen.

Impressum des Publishers ansehen