Toby Alderweireld over zijn nieuwe rol: "Ik wil de speler begrijpen en uitleggen" | OneFootball

Toby Alderweireld over zijn nieuwe rol: "Ik wil de speler begrijpen en uitleggen" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·10. September 2024

Toby Alderweireld over zijn nieuwe rol: "Ik wil de speler begrijpen en uitleggen"

Artikelbild:Toby Alderweireld over zijn nieuwe rol: "Ik wil de speler begrijpen en uitleggen"

Gisteren maakte Toby Alderweireld zijn debuut als tv-analist op VTM tijdens de interland Frankrijk - België. In het ochtendprogramma 'Sven & Anke' op radiozender JOE sprak Alderweireld over zijn nieuwe rol als analist.

“Mijn kinderen hadden vorige week hun eerste schooldag en voor mij voelde het ook wel een beetje zo,” gaf Alderweireld toe. “Natuurlijk praat ik al mijn hele leven over voetbal, maar dit is toch nog iets anders. Noem het gezonde spanning,” voegde hij met een lach toe.


OneFootball Videos


Alderweireld zei dat hij als analist wil spreken vanuit het perspectief van de voetballer. Hij zal zich telkens verplaatsen in de speler om de zaken beter uit te leggen. Iets waarvan hij denkt dat het nuttig kan zijn.

Naast zijn rol als analist bij VTM voor de wedstrijden van de Rode Duivels en de Champions League, wil Alderweireld na zijn voetbalpensioen meer tijd vrijmaken voor zijn gezin en zijn drankbedrijf MM Antverpia.

Zijn contract bij Antwerp loopt nog tot 2025. In maart 2023 nam de Gouden Schoen afscheid van de Rode Duivels.

Een carrière als coach ziet hij echter niet zitten. “Een coach heeft nog minder vrije tijd dan een voetballer. Het slorpt bovendien al je energie op. Na een lange carrière als speler, waarin vooral mijn vrouw veel opofferingen heeft moeten doen, komt mijn gezin straks op de eerste plaats. Ons leven speelt zich nu in Antwerpen af en dat zal niet meer veranderen,” zei Alderweireld voor de start van het seizoen in Gazet van Antwerpen.

Impressum des Publishers ansehen