Dit ongeziene bedrag kan Club Brugge verdienen als het de achtste finales in de vernieuwde Champions League haalt | OneFootball

Dit ongeziene bedrag kan Club Brugge verdienen als het de achtste finales in de vernieuwde Champions League haalt | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·17. September 2024

Dit ongeziene bedrag kan Club Brugge verdienen als het de achtste finales in de vernieuwde Champions League haalt

Artikelbild:Dit ongeziene bedrag kan Club Brugge verdienen als het de achtste finales in de vernieuwde Champions League haalt

Het nieuwe Champions League-seizoen begint met een vernieuwd format, waarbij de traditionele groepsfases zijn vervangen door één grote ranglijst met 36 teams. Elk team speelt acht wedstrijden. Dit zorgt voor meer topwedstrijden en grotere inkomsten.

De UEFA verwacht 3,94 miljard euro uit mediarechten en sponsoring. Club Brugge kan meedelen in de 2,5 miljard euro die door de UEFA wordt verdeeld, waarbij een startbedrag van 18,6 miljoen euro gegarandeerd is voor deelname aan de Champions League.


OneFootball Videos


37 miljoen zonder één bal te trappen

Club Brugge profiteert ook van de nieuwe rangschikking op basis van Europese prestaties in het verleden, waarbij het door de afwezigheid van enkele teams opschuift naar de 17e plek onder de Champions League-deelnemers.

Dit levert de club een extra 13,3 miljoen euro op. Daarnaast komt er nog eens 5,1 miljoen euro bij uit niet-Europese mediarechten, wat het totale startbedrag op 37 miljoen euro brengt voordat de wedstrijden begonnen zijn, berekende HLN.

Veel extra's te verdienen

Verder zijn er extra verdiensten per wedstrijd: 2,1 miljoen euro voor een overwinning en 700.000 euro voor een gelijkspel. Ook is er een prijzenpot op basis van de eindrangschikking, waarbij de laatste ploeg 275.000 euro verdient en de nummer één maar liefst 9,9 miljoen euro opstrijkt.

Statistiekenbureau Opta voorspelt dat Club Brugge 27ste zou eindigen, goed voor nog eens 750.000 euro. Daarnaast kan een plek in de top 8 of deelname aan de play-offs tussen plek 9 en 24 ook extra miljoenen opleveren.

Als Club Brugge erin slaagt de achtste finales te bereiken, krijgt het nog minstens 11 miljoen euro extra. Volgens simulaties van de UEFA heeft de club gemiddeld 7,6 punten nodig om deze fase te halen, waarmee de totale inkomsten richting de 50 miljoen euro zouden gaan, bruto weliswaar.

Impressum des Publishers ansehen