Super League: KAA Gent haalt verdedigster op bij RSC Anderlecht | OneFootball

Super League: KAA Gent haalt verdedigster op bij RSC Anderlecht | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·15. Juni 2024

Super League: KAA Gent haalt verdedigster op bij RSC Anderlecht

Artikelbild:Super League: KAA Gent haalt verdedigster op bij RSC Anderlecht

Niet enkel in het mannenvoetbal regent het dezer dagen transfers. Dat is ook het geval in het vrouwenvoetbal. Diverse ploegen hebben daarbij ook al wat mooie versterkingen op het oog of al gerealiseerd.

Ook de KAA Gent Ladies hebben nu beet. Zij nemen Lina Meeuwis over van RSC Anderlecht. De 20-jarige Oostendse heeft ook al een verleden bij onder meer OH Leuven en speelde al bij diverse Belgische jeugdlichtingen.


OneFootball Videos


Meeuwis tekende een contract voor twee seizoenen bij de Buffalo's en in Gent zijn ze dan ook enorm te spreken over hun nieuwe aanwinst. "De centrale verdedigster die ook op de flanken uit de voeten kan, kwam in totaal negen keer in actie voor de WU17 en WU19 van de Red Flames. Veel succes, Lina!"

Artikelbild:Super League: KAA Gent haalt verdedigster op bij RSC Anderlecht

En Meeuwis zelf? Die kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging. Dat liet ze weten in een bericht op de webstek van KAA Gent. "Wat ik zo interessant vind aan KAA Gent is dat het een ploeg van jong geweld is. Ondanks de relatief jeugdige ploeg speelt iedereen elke match met veel intensiteit en een goede mentaliteit."

Troeven van Meeuwis

"Daarin kan ik mezelf goed terugvinden. Mijn grootste troeven zijn mijn snelheid en kracht. Daar heb ik al heel mijn carrière veel voordeel uit kunnen halen", is de verdedigster zelfzeker. Maar ze heeft nog wel wat troeven.

"Daarnaast hou ik van een één-tegen-één duel waarbij ik de tegenstander kan tegenhouden en meteen een aanval kan opzetten. Tot slot heb ik een goed spelinzicht waardoor ik vaak het spel kan lezen en erop kan anticiperen."

Impressum des Publishers ansehen