Steven Berghuis geeft duidelijkheid over toekomst bij Ajax: 'Dit jaar...' | OneFootball

Steven Berghuis geeft duidelijkheid over toekomst bij Ajax: 'Dit jaar...' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14. Juli 2024

Steven Berghuis geeft duidelijkheid over toekomst bij Ajax: 'Dit jaar...'

Artikelbild:Steven Berghuis geeft duidelijkheid over toekomst bij Ajax: 'Dit jaar...'
Artikelbild:Steven Berghuis geeft duidelijkheid over toekomst bij Ajax: 'Dit jaar...'

© IMAGO

Steven Berghuis speelt komend seizoen 'gewoon' voor Ajax, zo bevestigde hij zaterdag na afloop van de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Rangers FC. De 32-jarige middenvelder annex buitenspeler beschikt bij de Amsterdammers over een aflopend contract, waardoor hij voor andere clubs zeer interessant is.


OneFootball Videos


Voetbal International merkt dat diverse clubs ‘voorzichtig informeren' naar de diensten van Berghuis. Zo werd de spelverdeler al in verband gebracht met het Besiktas van Giovanni van Bronckhorst. Toch is een vertrek totaal niet aan de orde. “Ajax ziet mij, en zo zie ik dat zelf ook, dit seizoen zeker nog spelen voor Ajax. Ik denk dat we in september wel gaan zitten met Alex (Kroes, red.) wat de bedoeling is voor de komende jaren. Dus, als daar meer duidelijk is, zullen jullie dat wel horen.”

Daarna bevestigt Berghuis nogmaals dat hij ook komend seizoen zal spelen voor Ajax. “Dit jaar zeker wel, ja. Omdat Ajax, hoe zal ik het zeggen... Het kán zo mooi zijn! Het was vorig jaar nog steeds mooi als je opkomt in de Arena met een Ajax-shirt aan, alleen voelde dat af en toe gewoon niet zo. Dat gevoel wil je gewoon weer heel graag terughebben, dat is uiteindelijk waarvoor je voetbalt. Ik hoop dat we dat weer voor elkaar kunnen krijgen.”

De linkspoot beseft echter dat zoiets tijd kost. “Natuurlijk zal dat in stappen gaan, met de nieuwe trainer en hoe de selectie er nu voor staat, maar dat we eraan gaan werken en alles eraan gaan doen om zo dicht mogelijk daarbij te komen, dat is wel duidelijk”, besluit Berghuis.

In de zomer van 2021 werd Berghuis door Ajax overgenomen van Feyenoord, waar hij tussen 2016 en 2019 120 wedstrijden onder Van Bronckhorst speelde. In de Johan Cruijff ArenA bekroonde hij zijn eerste seizoen met de titelwinst, maar daarna kwam de klad erin bij de Amsterdammers met afgelopen seizoen als dieptepunt. Berghuis kwam in totaal 29 keer in actie in het seizoen 2023/24 (8 goals, 10 assists). Door blessureleed moest de 46-voudig Nederlands international 14 wedstrijden missen.

Impressum des Publishers ansehen