Marciano Vink prijst 'verademing van Ajax': 'Hij straalde plezier uit' | OneFootball

Marciano Vink prijst 'verademing van Ajax': 'Hij straalde plezier uit' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23. August 2024

Marciano Vink prijst 'verademing van Ajax': 'Hij straalde plezier uit'

Artikelbild:Marciano Vink prijst 'verademing van Ajax': 'Hij straalde plezier uit'
Artikelbild:Marciano Vink prijst 'verademing van Ajax': 'Hij straalde plezier uit'

© IMAGO

Marciano Vink heeft donderdagavond genoten van Ajax. De ploeg van Francesco Farioli was in Polen met 1-4 te sterk voor Jagiellonia Białystok, de regerend landskampioen van Polen. Daardoor staat Ajax met een been in de groepsfase van de Europa League, die van groot financieel belang is voor de Amsterdammers.


OneFootball Videos


In het programma Voetbalpraat wordt gevraagd of Ajax zo goed speelde of dat de Poolse opponent dusdanig zwak was. "Ik denk een combinatie van beide", stelt Vink. "Ajax speelde aanvallend gezien fris, met veel beweging. Met name in de diepte ook", zag de analist van ESPN.

Vink genoot met name van Steven Berghuis, die als aanvallende middenvelder speelde. In de eerdere duels onder Farioli werd de 32-jarige linkspoot op de rechtsbuitenpositie geposteerd. "Berghuis 'op tien' was een verademing. Hij straalde plezier uit. In de eerste helft liep bijna elke aanval over hem. Via de zijkanten, met name met Mika Godts, stichtte Ajax wat gevaar, al was de eindpass niet goed genoeg."

"Ik heb genoten van Ajax", concludeert Vink. Desondanks denkt Karim El Ahmadi dat Farioli zijn opstelling zal wijzigen zodra alle spelers van Ajax fit zijn. "Tuurlijk, Godts heeft de afgelopen weken goede wedstrijden gespeeld. Maar als Steven Bergwijn en Brian Brobbey fit zijn... Dat zijn spelers die er nog in moeten. En misschien komt Daniele Rugani naast Josip Sutalo te spelen."

Berghuis toonde zich na de wedstrijd tegen Jagiellonia vooral blij met het geboekte resultaat en zei te hopen op mooiere oppositie in de toekomst. "Ik ben blij dat we deze uitgangspositie hebben", aldus Berghuis tegenover Ziggo Sport. "Dan kun je hopelijk ook mooie tripjes maken in plaats van naar Polen en Servië te gaan. Ja, ik heb liever wat anders."

Impressum des Publishers ansehen