Sam Lammers kon bij andere Eredivisionist meer verdienen dan bij Twente | OneFootball

Sam Lammers kon bij andere Eredivisionist meer verdienen dan bij Twente | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28. Juli 2024

Sam Lammers kon bij andere Eredivisionist meer verdienen dan bij Twente

Artikelbild:Sam Lammers kon bij andere Eredivisionist meer verdienen dan bij Twente
Artikelbild:Sam Lammers kon bij andere Eredivisionist meer verdienen dan bij Twente

© IMAGO

Sam Lammers had bij NEC meer kunnen verdienen dan bij FC Twente, zo weet Tijmen van Wissing. De journalist van RTV Oost meldt dat de Nijmegenaren 'heel ver' zijn gegaan voor de 27-jarige spits, die onlangs werd gepresenteerd door FC Twente. Lammers verkoos het sportieve plaatje in Enschede echter boven het hogere salaris bij de club uit Gelderland.


OneFootball Videos


Van Wissing noemt Lammers bij de podcast TransferPioniers een 'geweldige aankoop' voor Twente. "Ze waren op zoek naar een spits naast Ricky van Wolfswinkel en ik denk dat ze met Sam Lammers voor FC Twente-begrippen een grote naam hebben binnengehaald.” In eerste instantie leken de Tukkers kans te maken op de komst van Wout Weghorst, maar uiteindelijk klapte die deal. “Het was een publiek geheim dat Weghorst ook een van de kandidaten was. Dat is uiteindelijk niet gelukt omdat Burnley te veel vroeg."

Daarom schakelde technisch directeur Arnold Bruggink door naar Lammers, die afgelopen halfjaar zich al liet zien bij FC Utrecht, waar hij huurspeler was. Het salaris vormde in het begin echter een struikelblok. "Hij verdiende wel heel veel in het buitenland. Er werden bedragen genoemd van anderhalf miljoen euro salaris. Uiteindelijk heeft hij zelf ook water bij de wijn moeten doen", aldus Van Wissing.

De verslaggever onthult vervolgens dat het eveneens geïnteresseerde NEC 'heel ver' is gegaan en een enorme aanbieding bij de voormalig Oranje-jeugdinternational heeft neergelegd. "Dat ging over de miljoen", verwijst hij naar het geboden jaarsalaris. Uiteindelijk koos Lammers echter voor FC Twente. "Hij kan de ambitie van Twente omarmen. Bij NEC kon hij misschien iets meer verdienen, maar FC Twente is op dit moment wel verder dan de ploeg uit Nijmegen.”

Rangers pikte Lammers vorig jaar voor 4,1 miljoen euro bij Atalanta, maar hier wist de aanvaller niet te imponeren tijdens de eerste seizoenshelft. In de winterstop keerde Lammers na drieënhalf jaar terug in de Eredivisie, waar Utrecht hem op huurbasis overnam. De komst van de aanvalsleider bleek een schot in de roos, daar hij met elf doelpunten in twintig wedstrijden zijn waarde bewees voor de nummer zeven van Nederland. De Domstedelingen wilden Lammers zodoende langer inlijven, maar zijn komst bleek financieel onhaalbaar. Daarom werd doorgeschakeld naar Noah Ohio, die werd overgenomen van Standard Luik.

Impressum des Publishers ansehen