Golden Boy van 2008 veroordeeld tot celstraf om bedrag van 50 duizend euro | OneFootball

Golden Boy van 2008 veroordeeld tot celstraf om bedrag van 50 duizend euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·11. September 2024

Golden Boy van 2008 veroordeeld tot celstraf om bedrag van 50 duizend euro

Artikelbild:Golden Boy van 2008 veroordeeld tot celstraf om bedrag van 50 duizend euro

Voormalig Manchester United-speler Anderson is door een Braziliaanse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zes maanden. De inmiddels 36-jarige oud-middenvelder weigert vooralsnog een bedrag van zo'n 50 duizend euro aan alimentatie te betalen.

Anderson verliet zijn geboorteland in de winter van 2006, toen hij Grêmio verruilde voor FC Porto. Anderhalf jaar later had Manchester United 31,5 miljoen euro over om de Braziliaan los te weken uit Portugal. In 2008 lag de voetbalwereld aan zijn voeten: Anderson won met zijn club de Champions League en werd in dat jaar bovendien uitgeroepen tot Golden Boy, de prijs voor het grootste talent op de Europese velden.


OneFootball Videos


Waar andere oud-winnaars van de prestigieuze verkiezing (denk aan Rafael van der Vaart, Lionel Messi en Sergio Aguëro) een rijke carrière in de top van het mondiale voetbal doormaakten, wist Anderson zijn grote potentieel nooit waar te maken. De Braziliaan zou nog tot 2014 in Manchester blijven, maar veroverde nooit een vaste basisplaats. Via Fiorentina keerde hij een jaar later terug in zijn vaderland, om zijn loopbaan uiteindelijk in 2019, op 31-jarige leeftijd, af te sluiten als speler van het Turkse Adana Demirspor. Daar is Anderson nu nog altijd actief als jeugdtrainer.

Het is niet de eerste keer dat Anderson na het beëindigen van zijn loopbaan in aanraking komt met justitie. In 2021 werd de oud-voetballer samen met acht anderen aangemerkt als verdachte in een zaak rond het via cryptomunten witwassen van een bedrag van zo'n vijf miljoen euro. In die zaak kwam het nooit tot een veroordeling, het is niet duidelijk of het onderzoek nog altijd gaande is.

Impressum des Publishers ansehen