RSC Anderlecht wil alles op alles zetten voor groepsfase Champions League: "Die hymne ..." | OneFootball

RSC Anderlecht wil alles op alles zetten voor groepsfase Champions League: "Die hymne ..." | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·18. September 2024

RSC Anderlecht wil alles op alles zetten voor groepsfase Champions League: "Die hymne ..."

Artikelbild:RSC Anderlecht wil alles op alles zetten voor groepsfase Champions League: "Die hymne ..."

De vrouwen van RSC Anderlecht staan op één dubbel duel van de groepsfase in de Champions League. De loting voor die play-offs bracht hen de Noorse kampioen Valerenga. Woensdagavond is het zover.

De vrouwen van RSC Anderlecht hebben het geflikt. Na overwinningen tegen Rode Ster Belgrado en Birkirkara wisten ze zich te plaatsen voor de play-offs. Daarin zullen ze op 18 en 25 september de Noorse kampioen Valerenga ontmoeten.


OneFootball Videos


Anderlecht wist zich nog nooit te plaatsen voor de groepsfase en dus is het nu een nieuwe kans tegen de Noren. Paars-wit speelt eerst thuis op de Heizel in Brussel en een weekje later op bezoek bij Valerenga.

Heel belangrijk duel op komst

Maar eerst het thuisduel dus, een erg belangrijk duel. "Het wordt een heel belangrijk duel voor ons op woensdagavond. We kijken er heel hard naar uit en leven er hard naartoe", aldus Marie Minnaert in een gesprek met de sociale kanalen van RSC Anderlecht.

"Iedereen heeft er zin in. De hymne van de Champions League aanhoren, dat zal ook kippenvel geven. We willen ons graag voor het eerst kwalificeren voor de groepsfase, het zou ook de eerste keer ooit zijn voor een Belgische club."

"Het zou een heel mooi moment zijn. Niet alleen voor onszelf en voor de club, maar ook voor het Belgisch voetbal." Op 25 september weten we meer over de mogelijke groepsfase, eerst wordt het zaak om een goede uitgangspositie te verwerven.

Impressum des Publishers ansehen