🎥 De pijnlijke nederlaag van RSC Anderlecht tegen tien vrouwen uit Noorwegen | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·19. September 2024

🎥 De pijnlijke nederlaag van RSC Anderlecht tegen tien vrouwen uit Noorwegen

Artikelbild:🎥 De pijnlijke nederlaag van RSC Anderlecht tegen tien vrouwen uit Noorwegen

De vrouwen van RSC Anderlecht staan op één dubbel duel van de groepsfase in de Champions League. De heenwedstrijd tegen de Noorse kampioen Valerenga deed echter niet meteen het beste vermoeden.

De vrouwen van RSC Anderlecht mochten na overwinningen tegen Rode Ster Belgrado en Birkirkara in de eerste ronde aantreden in de play-offs richting groepsfase in de Champions League.

In het Heizelstadion mochten ze de hymne van dat kampioenenbal alvast eens aanhoren. Anderlecht (en bij uitbreiding elke Belgische club) wist zich nog nooit te plaatsen voor de groepsfase en wilde dus graag geschiedenis schrijven.

Werk aan de winkel in Noorwegen

Thuis tegen Valerenga liep het echter niet goed. Na een kwartier kreeg paars-wit een ferme opdoffer te verwerken. In twee minuten kregen ze twee doelpunten tegen. Kovacs opende de score nadat een corner niet goed weg raakte.

Even later was het via Saevik al meteen 0-2 na een scherpe counter en geharrewar achterin bij paars-wit. Vatafu kon op het halfuur voor de 1-2 zorgen en nog voor de rust werd Kovacs uitgesloten.

Een hele helft tegen een vrouw minder? Dat leverde geen gelijkmaker, laat staan een overwinning op. De Noorse doelvrouw moest zelfs heel zelden tussenkomen, want het merendeel van de schoten en pogingen gingen naast, over of in het zijnet.