Rangers FC bepaalt vraagprijs voor in Nederland gewilde Cyriel Dessers | OneFootball

Rangers FC bepaalt vraagprijs voor in Nederland gewilde Cyriel Dessers | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10. Juli 2024

Rangers FC bepaalt vraagprijs voor in Nederland gewilde Cyriel Dessers

Artikelbild:Rangers FC bepaalt vraagprijs voor in Nederland gewilde Cyriel Dessers
Artikelbild:Rangers FC bepaalt vraagprijs voor in Nederland gewilde Cyriel Dessers

© IMAGO

Rangers FC wil vijf miljoen euro voor Cyriel Dessers ontvangen, melden Italiaanse media. De 29-jarige spits kwam afgelopen zomer voor vijf miljoen euro over van Cremonese en in Schotland hoopt men ten minste het aankoopbedrag dus weer terug te krijgen. Onder meer Cagliari heeft interesse getoond voor de voormalig speler van onder andere FC Utrecht, NAC Breda, en Feyenoord.


OneFootball Videos


Afgelopen seizoen stond Dessers 54 keer op het veld voor Rangers, waarin hij 22 keer wist te scoren en 9 assists leverde. Ondanks dat de aanvaller bij Rangers FC voldoende aanspraak kan maken op speelminuten, zou hij volgens Schotse media willen vertrekken. Dessers is op dit moment met de Schotse topclub op trainingsstage in Nederland en zou ondertussen zijn opties aan het verkennen zijn. Eerder werd al duidelijk dat PAOK bovenmatig veel interesse zou hebben in de aanvaller.

Ook clubs uit Nederland zouden interesse hebben in Dessers. Om welke clubs het precies gaat, is vooralsnog onduidelijk. Ondanks de interesse vanuit Nederland is het allerminst zeker dat de aanvaller een dergelijke stap gaat maken. Ook vanuit Frankrijk, Spanje, Saudi-Arabië en dus Italië zou er interesse zijn voor de Nigeriaans international, die nog tot medio 2027 vastligt in Glasgow.

Rangers FC betaalde in 2023 een bedrag van vijf miljoen euro voor de komst van Dessers, die samen met Danilo en Sam Lammers de concurrentiestrijd aan moest gaan. Van de drie spitsen boekte Dessers tot op heden het meeste succes. Danilo, voor ruim zes miljoen euro overgekomen van Feyenoord, kon door blessureleed nauwelijks in actie komen. Lammers wist nauwelijks indruk te maken en werd in januari door Rangers verhuurd aan FC Utrecht, waar hij wel imponeerde.

De voormalig spits van onder meer Atalanta, sc Heerenveen en PSV lijkt zodoende alweer op weg naar de uitgang van het Ibrox Stadium. FC Utrecht wilde hem lange tijd definitief inlijven, maar de overstap bleek financieel onhaalbaar voor de Domstedelingen. FC Twente en AZ zijn nog wel in de race voor de 27-jarige aanvalsleider, die een contract tot medio 2027 heeft bij Rangers.

Impressum des Publishers ansehen