PSV-uitblinker in beeld als opvolger Toni Kroos bij Real Madrid | OneFootball

PSV-uitblinker in beeld als opvolger Toni Kroos bij Real Madrid | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22. Mai 2024

PSV-uitblinker in beeld als opvolger Toni Kroos bij Real Madrid

Artikelbild:PSV-uitblinker in beeld als opvolger Toni Kroos bij Real Madrid
Artikelbild:PSV-uitblinker in beeld als opvolger Toni Kroos bij Real Madrid

© IMAGO

Toni Kroos heeft besloten om na het aanstaande EK te stoppen als profvoetballer. De middenvelder van Real Madrid beschikte al over een aflopend contract in Spanje en heeft vlak voor het einde van de competitie medegedeeld na dit seizoen te stoppen. Marca heeft drie mogelijke opvolgers op een rijtje gezet: Joshua Kimmich, Nicolò Barella en Joey Veerman van PSV.


OneFootball Videos


Het kan zomaar zo zijn dat Real Madrid komende zomer uitkomt bij Veerman als mogelijke opvolger van Kroos. De middenvelder van PSV is opnieuw bezig aan een uitstekend seizoen in Eindhoven en lijkt klaar te zijn voor een vervolgstap. “Ik vind dat hij zó goed is voor Nederland”, zei Ronald Koeman onlangs in Veronica Offside. “Dat ik hem graag in Spanje, Italië, Duitsland of Engeland op het middenveld wil zien. Dat is qua alles het hoogste niveau. Ik denk dat hij in allerlei opzichten klaar is voor een stap naar het buitenland.”

De 25-jarige middenvelder kan zijn topseizoen bij PSV belonen met een transfer. Hoewel er van concrete interesse nog geen sprake is, zullen meerdere clubs hem op de radar hebben staan. Marca heeft, op basis van data, drie mogelijke opvolgers gevonden voor Kroos, waarbij Veerman misschien wel het meest vergelijkbare profiel heeft met de 34-jarige Duitser.

Veerman wordt geroemd om zijn dribbels en ook zijn verdedigende werkzaamheden, terwijl de Spaanse krant wel zijn vraagtekens zet bij de ervaring van de middenvelder. Veerman speelde tenslotte nog nooit in een buitenlandse topcompetitie, terwijl Barella en Kimmich al jarenlang in de top spelen. Zijn gebrek aan ervaring kan zomaar de reden zijn waarom Real Madrid voor zekerheid zal kiezen in de vorm van Barella en Kimmich.

Toch is het niet ondenkbaar dat Real Madrid Veerman op een lijstje heeft staan. Data laten volgens de krant zien dat Veerman klaar is voor een vervolgstap en dat het meer dan logisch is dat alle medespelers de ballen bij hem inleveren. Veerman, die nog een contract tot medio 2026 heeft bij PSV, vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value van 24,7 miljoen euro. Een bedrag wat geen probleem hoeft te zijn voor een club als Real Madrid.

Impressum des Publishers ansehen