Potentiële recorddeal nog altijd mogelijk voor PSV ondanks torenhoge vraagprijs | OneFootball

Potentiële recorddeal nog altijd mogelijk voor PSV ondanks torenhoge vraagprijs | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1. August 2024

Potentiële recorddeal nog altijd mogelijk voor PSV ondanks torenhoge vraagprijs

Artikelbild:Potentiële recorddeal nog altijd mogelijk voor PSV ondanks torenhoge vraagprijs
Artikelbild:Potentiële recorddeal nog altijd mogelijk voor PSV ondanks torenhoge vraagprijs

© IMAGO

PSV is nog steeds optimistisch over de komst van Sepp van den Berg, zo meldt clubwatcher Rik Elfrink op X. De Eindhovense club zag een bod van tien miljoen euro op de 22-jarige mandekker afgewezen worden door the Reds. Ondanks dat Liverpool het openingsbod van de Eindhovenaren van tafel heeft geveegd, overheerst bij PSV het gevoel dat een deal nog altijd mogelijk is.


OneFootball Videos


Volgens de journalist van het Eindhovens Dagblad wil Liverpool zelf ook nog nieuwe spelers aantrekken. “Vandaar dat men bij PSV denkt dat #creatingSepptogether deze maand gewoon mogelijk blijft”, aldus Elfrink. “Zodra dat geloof echt weg is, schakelt men door. Bij voorkeur niet op de laatste transferdag uiteraard.” Afgelopen maandag meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano dat de Eindhovenaren een openingsbod op de talentvolle verdediger hadden gedaan. Dat bedrag kwam echter niet in de buurt van de vraagprijs en werd direct afgewezen door de Engelse topclub.

De club van Arne Slot mikt naar verluidt op een bedrag van ongeveer twintig miljoen euro en dus zal PSV dieper in de buidel moeten tasten om Van den Berg deze zomer naar het Philips Stadion te halen. Volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt hij momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 13,5 miljoen euro. In Liverpool heeft de verdediger nog een contract tot medio 2026.

In Eindhoven is PSV op zoek naar een vervanger voor André Ramalho, die onlangs transfervrij naar Corinthians vertrok. Van den Berg werd in de zomer van 2019 voor 1,9 miljoen euro overgenomen van PEC Zwolle, maar speelde pas vier officiële wedstrijden voor Liverpool. De mandekker werd meermaals verhuurd, vorig seizoen nog aan 1. FSV Mainz 05. Bij de Duitse club was hij een onbetwiste basisspeler. In 35 duels wist hij driemaal het net te vinden.

Youri Mulder, die de verdediger goed kent omdat hij de Bundesliga op de voet volgt, liet eerder nog weten Van den Berg een 'heel goede' speler te vinden. "Ik heb hem veel in Duitsland aan het werk gezien, bijvoorbeeld bij Schalke 04 en 1. FSV Mainz 05. Ik denk echt dat hij een enorme versterking zou zijn voor PSV”, zo zei hij bij Ziggo Sport.

Impressum des Publishers ansehen