Opvallend: Ajax-aanvaller moet onder Farioli als verdedigende middenvelder fungeren | OneFootball

Opvallend: Ajax-aanvaller moet onder Farioli als verdedigende middenvelder fungeren | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·20. Mai 2024

Opvallend: Ajax-aanvaller moet onder Farioli als verdedigende middenvelder fungeren

Artikelbild:Opvallend: Ajax-aanvaller moet onder Farioli als verdedigende middenvelder fungeren

Maarten Wijffels verwacht dat Steven Berghuis belangrijk gaat worden in het nieuwe spel van Francesco Farioli, die hard op weg is om de nieuwe trainer van de Amsterdammers te worden. De journalist van het Algemeen Dagblad denkt dat de ervaren aanvaller onder de nieuwe trainer als verdedigende middenvelder kan gaan fungeren.

Wijffels, zondagavond voor het Algemeen Dagblad aanwezig bij de (vermoedelijk) laatste wedstrijd van Farioli als trainer van OGC Nice, heeft tijdens de wedstrijd van de ploeg van Farioli tegen Lille gekeken welke spelers van Ajax van grote waarde kunnen worden in het systeem van de Italiaanse trainer: "Om hier maar gelijk een naam te droppen die velen wellicht verrast: Steven Berghuis. En dan niet meer als rechtsbuiten, want voor die plek zal Ajax deze zomer op zoek gaan naar een aanvaller met meer snelheid", geeft Wijffels aan.


OneFootball Videos


De journalist denkt dat de oud-speler van Feyenoord, die dit seizoen met veel blessureleed kampte, zich moet gaan richten op een plek op het middenveld. Niet als aanvallende middenvelder, maar als middenvelder met meer defensieve taken: "Maar wel op de ‘6-positie’, als eerste aanspeelpunt op het middenveld in de opbouw", doelt Wijffels op de positie waar Berghuis in de ogen van de journalist bij de nieuwe trainer van grote waarde kan zijn.

Als argument benoemt de sportverslaggever onder meer dat Erik ten Hag en Louis van Gaal de 32-jarige voetballer ook hebben uitgeprobeerd op het middenveld: "Het middenveld van dit seizoen bij Ajax mist doorgaans creativiteit. En directe passing naar voren. De ‘6’ is in het topvoetbal steeds meer de nieuwe ‘10’, maar het kan ook zijn dat Ajax een nieuwe '6' van buiten haalt", besluit Wijffels.

Impressum des Publishers ansehen