Ajax wil vertrek Steven Berghuis opvangen met komst Uruguayaans international | OneFootball

Ajax wil vertrek Steven Berghuis opvangen met komst Uruguayaans international | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12. Juni 2024

Ajax wil vertrek Steven Berghuis opvangen met komst Uruguayaans international

Artikelbild:Ajax wil vertrek Steven Berghuis opvangen met komst Uruguayaans international
Artikelbild:Ajax wil vertrek Steven Berghuis opvangen met komst Uruguayaans international

© IMAGO

Ajax is opnieuw in de race voor Facundo Torres. De rechtsbuiten van Orlando City stond afgelopen zomer ook al in de belangstelling van de Amsterdammers, die destijds niet doorpakten. Volgens Uruguayaanse media gaat Ajax komende transferperiode een nieuwe poging wagen, zeker nu de club weet dat Steven Berghuis op de nominatie staat om te vertrekken.


OneFootball Videos


Het is geen geheim dat Ajax de selectie komende transferperiode op meerdere plekken hoopt te versterken. Met name op de rechtsbuitenpositie is de nood hoog, zag ook Marijn Beuker: “Je zoekt een type Neres of een type Antony. Iemand die vrijkomt achter de laatste linie of iemand die zichzelf vrijmaakt in de laatste linies."

Met de komst van Torres hoopt Ajax weer wat opties te krijgen in de voorhoede. Torres speelt sinds januari 2022 voor Orlando City, dat hem destijds voor iets minder dan zeven miljoen euro overnam van het Uruguayaanse Peñarol. De zestienvoudig international is sindsdien een van de uitblinkers van de Amerikaanse club. Dit seizoen kwam hij in de MLS tot 18 duels, waarin hij 5 keer scoorde en 2 assists leverde. Zijn contract loopt nog tot eind 2026, waarbij Orlando City de optie heeft om het contract eenzijdig met twee jaar te verlengen.

Hoeveel Torres precies moet kosten, is nog onduidelijk. De rechtsbuiten, 24 jaar, vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value van 2,4 miljoen euro. De verwachting is echter dat Torres het veelvoud hiervan moet opleveren. Gezien het bedrag dat Orlando City in 2022 voor hem betaalde, is de kans groot dat de transfersom op zal lopen tot in de dubbele cijfers.

Daarnaast zal Ajax rekening moeten houden met de concurrentie. Naar verluidt is Ajax namelijk niet de enige club met interesse en zou Torres ook op de radar staan van Real Betis. De Spaanse middenmoter wil eveneens spoedig een nieuwe aanvaller aan de selectie toevoegen en zou zeer gecharmeerd zijn van de kwaliteiten van Torres, die in een eerder stadium ook al op de verlanglijst van Erik ten Hag bij Manchester United stond.

Impressum des Publishers ansehen