Mogelijkheden tegen FC Twente: "Daar ligt juist de kracht van Feyenoord" | OneFootball

Mogelijkheden tegen FC Twente: "Daar ligt juist de kracht van Feyenoord" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·5. Oktober 2024

Mogelijkheden tegen FC Twente: "Daar ligt juist de kracht van Feyenoord"

Artikelbild:Mogelijkheden tegen FC Twente: "Daar ligt juist de kracht van Feyenoord"

Feyenoord is een lastige periode met diverse Champions League-wedstrijden, De Klassieker en traditioneel lastige wedstrijden in de Eredivisie afgelopen woensdag begonnen met een overwinning op Girona FC. Nu is het de opdracht aan Brian Priske en zijn elftal om de interlandbreak in te gaan met een positief resultaat tegen FC Twente. In FC Rijnmond worden de laatste onderwerpen rondom de club besproken.

"Mentaal gezien was de overwinning wel heel erg belangrijk", stelt Geert den Ouden in het praatprogramma van de regionale omroep. "Maar ik denk dat wij alle vier de wedstrijd hebben gezien. Het had ook zeker 3-2 voor Girona kunnen zijn. Iedereen was hartstikke blij en dat ben ik ook, maar er is nog genoeg werk te verrichten." Ruud van Os begrijpt dat de overwinning geen reden is tot mega vreugde, maar ziet wel dat het een belangrijk moment is. "Het was een fantastische wedstrijd om te kijken. En ik kan me ook voorstellen dat zeker de trainer met een goed gevoel de bus instapt."


OneFootball Videos


"Dit is een overwinning in de Champions League en dat gebeurt niet vaak." Dennis van Eersel is ook te gast en mengt zich in het gesprek. "De laatste keer was in 2002 dat Feyenoord uit in de Champions League won. Oké, dit is Girona en de tegenstander is misschien niet van Champions League-niveau, maar dat heeft Feyenoord door de jaren heen wel vaker gehad. Neem vorig jaar de wedstrijd tegen Celtic."

Den Ouden zag niet direct een Feyenoord dat veel beter speelde. "Het is heel het seizoen al wisselvallig. De trainer zei volgens mij al terecht dat hij dit seizoen al een beter Feyenoord heeft gezien dan afgelopen woensdag. Er zijn fases waarin Feyenoord vanuit de opbouw hartstikke goed kan voetballen en tot een kans kan komen. Maar vervolgens ineens ook een kwartier lang zeven van de tien ballen inleveren. Dat heeft met vastigheid te maken. Als je kijkt naar het aantal verschillende basisspelers ten opzichte van vorig seizoen, zijn daar best wat andere spelers. Dat heeft tijd nodig."

Den Ouden denkt dat men pas vanaf de winterstop een normaal lopend Feyenoord hoeft te verwachten. "Zeker als de trainer vast gaat houden aan de vaste spelers. Dat moet hij goed voor elkaar krijgen." Van Os vindt dat een heel ongebruikelijke gedachte. "Het gebeurt toch niet vaak in de top dat ze zeggen probeer het maar een half jaar en dan kijken we hoe het loopt." De voormalig voetballer wijst naar de vertrokken spelers om zijn uitleg te versterken. "Ik vind niet dat er vergelijkbare spelers zijn terug gekomen. Daar mag je kritisch op zijn, maar je kan de trainer dit niet verwijten."

FC Twente

Nadat alle Europese gebeurtenissen zijn besproken, heeft men het aan de tafel ook nog over de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente. Wat de Rotterdammers staat te wachten? "Een hele zware wedstrijd", concludeert Den Ouden. "Ik denk dat dit de sterkste tegenstander van Feyenoord wordt tot nu toe in de competitie. Als je kijkt hoe de eerste zeven wedstrijden zijn gegaan, dan vul ik niet zomaar een ééntje op het Toto-formulier. Als je zondag Twente ontvangt, kan je zomaar voor het eerst verliezen."

"In alle gevallen is Twente de te kloppen ploeg. Als je gelijkspeelt op Old Trafford en tegen Fenerbahce ook. Ik denk dat Twente op dit moment beter is dan Feyenoord, absoluut. Ik kan echt wel van die ploeg genieten." Van Eersel: "Ik moet het nog maar eens zien Als Twente zelf het spel gaat maken, dan zijn de in de omschakeling echt wel kwetsbaar en daar ligt juist de kracht van Feyenoord. Ze gaan zichzelf niet inbouwen zoals de vorige ploegen wel deden."

Impressum des Publishers ansehen