Kraay junior adviseert Memphis zéér pikante transfer na besluit Koeman | OneFootball

Kraay junior adviseert Memphis zéér pikante transfer na besluit Koeman | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16. August 2024

Kraay junior adviseert Memphis zéér pikante transfer na besluit Koeman

Artikelbild:Kraay junior adviseert Memphis zéér pikante transfer na besluit Koeman
Artikelbild:Kraay junior adviseert Memphis zéér pikante transfer na besluit Koeman

© IMAGO

Ronald Koeman maakte vrijdag de voorselectie van het Nederlands elftal bekend en had daarbij geen plek ingeruimd voor Memphis Depay, die nog altijd clubloos is sinds zijn vertrek bij Atlético Madrid. Volgens Hans Kraay junior doet de dertigjarige spits er verstandig aan om bij Ajax of Feyenoord te tekenen. De verslaggever verwacht echter niet dat Memphis dit ziet zitten.


OneFootball Videos


Memphis liet in 2015 Nederland achter zich toen hij PSV inruilde voor Manchester United. Via Olympique Lyon en Barcelona kwam hij uiteindelijk bij Atlético terecht. Hier kwam hij door blessureleed 'slechts' 31 duels (9 goals, 2 assists) in actie. De Spaanse topclub besloot daarna om Memphis transfervrij te laten vertrekken, waarna hij er nog niet in slaagde om een nieuwe werkgever te vinden.

Naar aanleiding van de bekendmaking van de voorselectie van Oranje komt de situatie van Memphis ter sprake bij Voetbal Op Vrijdag van ESPN. "Koeman heeft geen Memphis en geen Georginio Wijnaldum opgenomen. Vind je dat opvallend?", vraagt presentator Toine van Peperstraten aan Kraay junior. "Eigenlijk niet", geeft de oud-voetballer te kennen.

"Memphis heeft nog geen club. Hij wacht waarschijnlijk nog op een grote club met een hoog salaris", suggereert Kraay vervolgens. "Ik zou het niet heel gek vinden als hij zou kiezen voor een topclub in Nederland, zoals Ajax, Feyenoord of PSV. Dat niveau is een paradijs voor aanvallers en dan kan hij er zomaar een stuk of twintig maken."

Van Peperstraten trekt uit de suggestie van Kraay dat eigenlijk Feyenoord dan overblijft, omdat PSV 'vol zit' en Ajax financieel niet de middelen heeft. "Ja, maar ik heb het wel eens eerder gezegd en dan zeggen mensen: 'Dat gaat hij toch niet doen'", reageert Kraay. "Je hoeft toch niet, als je al zo veel hebt, nog meer te hebben. Je kan ook sportief een goede keuze maken als je toch al binnen bent."

Van Peperstraten en Kraay komen echter al snel tot de conclusie dat een overstap van Memphis naar bijvoorbeeld Feyenoord uitgesloten is. "Hij wacht waarschijnlijk op een club die behoorlijk betaald", suggereert de presentator. "In Turkije schijnt hij bezig te zijn", meldt Kraay. "Financieel word je daar wel gelukkig, maar ik denk niet dat je daar meer dan tien doelpunten maakt."

Impressum des Publishers ansehen