In hoeverre mogen fans Anderlecht nog dromen? Dit is de stand van zaken in dossier Romelu Lukaku | OneFootball

In hoeverre mogen fans Anderlecht nog dromen? Dit is de stand van zaken in dossier Romelu Lukaku | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·26. Juli 2024

In hoeverre mogen fans Anderlecht nog dromen? Dit is de stand van zaken in dossier Romelu Lukaku

Artikelbild:In hoeverre mogen fans Anderlecht nog dromen? Dit is de stand van zaken in dossier Romelu Lukaku

Waar zal Romelu Lukaku volgend seizoen spelen? De Rode Duivels aanvaller is officieel nog steeds een speler van Chelsea, maar neemt niet deel aan de voorbereidingstour en wacht op een oplossing, die naar verluidt Napoli zou kunnen zijn. Een en ander staat een beetje on hold voorlopig.

Terwijl de meeste clubs de training hervatten en hun eerste oefenwedstrijden spelen, en terwijl de Rode Duivels langzaam terugkeren van vakantie, weet Romelu Lukaku nog niet wat de toekomst zal brengen.


OneFootball Videos


Na terug te zijn gekomen van Euro 2020 zonder enig doelpunt en met een slecht humeur, neemt Lukaku natuurlijk niet deel aan de zomertour van Chelsea, en de nieuwe coach van de Blues, Enzo Maresca, lijkt niet op hem te rekenen. Zijn toekomst ligt, tenzij er een verrassing is, in Italië.

Antonio Conte, zijn voormalige coach bij Inter Milan, wil Lukaku graag naar Napoli halen: volgens Sky Italia laten de Partenopei het niet los en blijven ze aan het dossier werken. Romelu Lukaku zou een contract van 6 miljoen euro per jaar voor drie jaar kunnen verwachten.

Artikelbild:In hoeverre mogen fans Anderlecht nog dromen? Dit is de stand van zaken in dossier Romelu Lukaku

Het blijft echter de vraag of Chelsea instemt. De Blues zouden 35 miljoen vragen voor hun topscorer, die tot 2026 onder contract staat en in 2021 voor 113 miljoen werd gekocht. Napoli zou dit bedrag graag verlagen tot 25 miljoen.

Alles hangt af van Victor Osimhen

Maar de situatie zal niet meteen oplossen, want het hangt af van een andere belangrijke zaak: die van Victor Osimhen. Men dacht dat de Nigeriaanse spits op weg was naar PSG, maar L'Equipe onthult een belangrijke hapering: Luis Enrique, de coach van Paris Saint-Germain, zou niet overtuigd zijn.

Inderdaad, Osimhen "zou niet het type nummer 9 zijn waarop Enrique wil vertrouwen," volgens de Franse media. Het zou Luis Campos zijn, de voormalige sportief directeur van Lille waar hij de voormalige Carolo goed kende, die blijft aandringen op Victor Osimhen.

Bovendien wil PSG de gevraagde prijs voor Osimhen van Napoli verlagen, namelijk 120 miljoen euro. Aurelio De Laurentiis zou al bereid zijn geweest om zijn verwachtingen naar beneden bij te stellen, tot ongeveer 100-105 miljoen, maar PSG heeft 90 miljoen voorgesteld met Kang-In Lee, wat Napoli niet heeft overtuigd. Wordt vervolgd...

Impressum des Publishers ansehen