Erik ten Hag raakt op EK gecharmeerd van transfertarget Ajax | OneFootball

Erik ten Hag raakt op EK gecharmeerd van transfertarget Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17. Juni 2024

Erik ten Hag raakt op EK gecharmeerd van transfertarget Ajax

Artikelbild:Erik ten Hag raakt op EK gecharmeerd van transfertarget Ajax
Artikelbild:Erik ten Hag raakt op EK gecharmeerd van transfertarget Ajax

© NOS

Erik ten Hag was na afloop van Polen - Nederland (1-2) vol lof over Wout Weghorst, die als invaller de winnende treffer maakte. De 54-jarige oefenmeester, die in 2023 een seizoenshelft samenwerkte met de spits, is vooral lyrisch over de mentaliteit van het goudhaantje van Oranje. Na het EK staat Weghorst mogelijk voor een terugkeer naar de Eredivisie, waar hij in verband wordt gebracht met zowel Ajax als FC Twente.


OneFootball Videos


Weghorst kwam met nog ruim tien minuten op de klok binnen de lijnen. De 32-jarige spits verving Memphis Depay, die een ongelukkige wedstrijd speelde zondagmiddag. Twee minuten nadat Weghorst het veld had betreden, ontpopte hij zich tot de held van Oranje door bij zijn eerste balcontact op aangeven van Nathan Aké de winnende treffer binnen te schieten.

De prestaties van Weghorst kunnen Ten Hag wel bekoren. "Hij heeft een karakter dat je niet veel ziet in Nederland: hongerig", vertelde de coach van Manchester United na afloop van het groepsduel bij Studio Fussball. "Hij is zo gedreven en dat zie ik heel zelden bij een Nederlandse voetballer."

Ten Hag kent Weghorst nog van vroeger, toen hij bij de amateurs speelde. "Ik heb hem zien spelen toen hij bij NEO (amateurclub in Borne, red.) in de B1 speelde", vertelde Ten Hag. “Zijn vader vroeg toen al: waarom zit hij niet bij FC Twente en hoe kijk jij daarnaar? Hij was echt zo'n laatbloeier en kwam laat in de groei. Hij bewoog op dat moment moeilijk.”

Zijn gedrevenheid heeft hem gebracht waar hij nu is. Ik vind het geweldig en ik denk dat hij ontzettend waardevol is voor zijn ploeg

- Erik ten Hag

Weghorst werkte uiteindelijk in 2023 een half seizoen samen met Ten Hag, die hem op huurbasis naar Manchester United haalde. "Zijn gedrevenheid heeft hem gebracht waar hij nu is", concludeerde Ten Hag. "Ik vind het geweldig en ik denk dat hij ontzettend waardevol is voor zijn ploeg."

Het avontuur van Weghorst op Old Trafford duurde slechts een half jaar, waarna hij afgelopen zomer op huurbasis neerstreek bij TSG Hoffenheim 1899. De Duitse middenmoter besloot om de spits niet definitief over te nemen van Burnley, dat hem graag wil slijten komende zomer. Weghorst werd al gelinkt aan FC Twente en recentelijk werd ook bekend dat Ajax geïnteresseerd is.

In de Johan Cruijff ArenA wordt Weghorst genoemd als vervanger van Chuba Akpom, die op zijn beurt op interesse kan rekenen en volgens Mike Verweij tot de spelers behoort die mogen vertrekken bij Ajax. Weghorst heeft nog een contract tot medio 2025 bij Burnley, dat naar verluidt vijf miljoen euro verlangt. Er wordt echter ook gesproken over een transfervrij vertrek.

Impressum des Publishers ansehen