'Duitse landskampioen komt speler ophalen bij KAA Gent' | OneFootball

'Duitse landskampioen komt speler ophalen bij KAA Gent' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·13. Juni 2024

'Duitse landskampioen komt speler ophalen bij KAA Gent'

Artikelbild:'Duitse landskampioen komt speler ophalen bij KAA Gent'

KAA Gent heeft er een knap seizoen op zitten. Al had Hein Vanhaezebrouck wel wat meer verwacht van zijn laatste seizoen bij de Buffalo's.

KAA Gent werd in augustus nog een van de outsiders voor de landstitel genoemd, maar die droom werd tijdens de wintermercato door de verkoop van meerdere sterkhouders helemaal aan diggelen gegooid.


OneFootball Videos


Hein Vanhaezebrouck kon er alvast niet mee lachen. Hij verweet het clubbestuur meerdere keren dit seizoen over de grote fout die ze gemaakt hadden. KAA Gent greep uiteindelijk net naast deelname aan de Champions’ Play-offs.

In de Europe Play-offs waren de Buffalo’s snel zeker van een ticket voor de barragematch van Europees voetbal. Die werd gewonnen tegen KRC Genk, waardoor Gent ook volgend seizoen Europees voetbal speelt.

In de play-offs gaf trainer Hein Vanhaezebrouck ook youngster Matias Fernandez-Pardo. De 19-jarige aanvaller scoorde 7 doelpunten en deelde 2 assists uit in 10 matchen.

Straffe cijfers en volgens Duitse bronnen zou dat hem wel eens een toptransfer kunnen opleveren. Niemand minder dan landskampioen Bayer Leverkusen zou Fernandez-Pardo willen wegplukken in Gent.

Zijn marktwaarde wordt volgens Transfermarkt momenteel op 3 miljoen euro geschat. Hij ligt nog tot midden 2026 onder contract in Gent.

Impressum des Publishers ansehen