‘De Ligt en Manchester United bereiken akkoord, clubs nog niet eens over transfersom’ | OneFootball

‘De Ligt en Manchester United bereiken akkoord, clubs nog niet eens over transfersom’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·4. Juli 2024

‘De Ligt en Manchester United bereiken akkoord, clubs nog niet eens over transfersom’

Artikelbild:‘De Ligt en Manchester United bereiken akkoord, clubs nog niet eens over transfersom’

Matthijs de Ligt en Manchester United zijn in hoofdlijnen akkoord over een contract, zo meldt transferjournalist Rudy Galetti. Er ligt een contract tot medio 2029 klaar voor de Oranje-international bij de club van Erik ten Hag.

Eerder deze week kwam naar buiten dat De Ligt bereid zou zijn om salaris in te leveren. Bij Bayern München verdient de mandekker namelijk zo’n vijftien miljoen euro per jaar, terwijl Manchester United minder dan twaalf miljoen euro per jaar wil overmaken aan hem. Inmiddels hebben de partijen daar dus een akkoord over bereikt.


OneFootball Videos


Zodra Manchester United eruit is met Bayern München, zal De Ligt voor vijf seizoenen kunnen tekenen in de Premier League. De Engelsen zijn bereid een bedrag van veertig miljoen euro en bonussen te betalen voor de verdediger. Daarmee hoopt de FA Cup-winnaar de Duitse recordkampioen te overtuigen.

Volgens Galetti is het goed mogelijk dat Bayern de vraagprijs voor De Ligt zal verlagen. Momenteel hangt er een prijskaartje van zo’n vijftig miljoen euro aan de verdediger. Doordat de club uit Zuid-Duitsland dicht bij de komst van Jonathan Tah van Bayer Leverkusen is, bestaat de kans dat ze minder hoog in de boom zullen zitten.

Impressum des Publishers ansehen