David Møller Wolfe kan Champions League in na overstap naar Italië | OneFootball

David Møller Wolfe kan Champions League in na overstap naar Italië | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10. Juni 2024

David Møller Wolfe kan Champions League in na overstap naar Italië

Artikelbild:David Møller Wolfe kan Champions League in na overstap naar Italië
Artikelbild:David Møller Wolfe kan Champions League in na overstap naar Italië

© IMAGO

David Møller Wolfe kan zijn ontwikkeling belonen met een overstap naar Italië. De linksback van AZ maakte een prima seizoen door in Alkmaar en is volgens Gianluca Di Marzio op de radar verschenen van zowel Torino als Bologna.


OneFootball Videos


Hoewel er nog geen concreet voorstel ligt, meldt Di Marzio wel dat Bologna ‘vastberaden’ is over de speler van AZ. Voor Møller Wolfe zou een transfer naar Bologna een fraaie overstap betekenen. De Italiaanse club verraste afgelopen seizoen vriend en vijand en behaalde de vijfde plek in de Serie A, waardoor het volgend seizoen uitkomt in de groepsfase van de Champions League. Møller Wolfe kwam vorige zomer over van SK Brann en speelde afgelopen seizoen 45 officiële wedstrijden in het shirt van AZ.

Møller Wolfe zal niet de enige met een verleden bij AZ zijn in het shirt van Bologna. De club uit de Serie A beschikt namelijk ook over Sam Beukema, Jesper Karlsson en Jens Odgaard. Beukema en Karlsson maakten afgelopen zomer de overstap van AZ naar Italië voor bedragen van respectievelijk negen en elf miljoen euro. Waar Beukema in zijn eerste jaar een uitstekende indruk maakte, kampte Karlsson lange tijd met blessures. Odgaard maakte afgelopen winter op huurbasis de overstap en zal komende zomer voor vier miljoen euro definitief worden overgenomen.

Hoeveel Møller Wolfe precies moet opleveren voor AZ, is vooralsnog onduidelijk. De linksback ligt in principe nog tot medio 2028 vast in Alkmaar en dus heeft AZ geen enkele haast met een eventuele verkoop. De 22-jarige verdediger vertegenwoordigt volgens de data van FootballTransfers op dit moment een Estimated Transfer Value van 9,5 miljoen euro.

Met een mogelijke overstap naar Italië is Møller Wolfe niet de enige speler bij AZ die vertrekt. Ploeggenoot Vangelis Pavlidis is namelijk op weg naar Benfica. De Portugese topclub is volgens Sport bereid om liefst twintig miljoen euro te betalen voor de aanvalsleider, die nog tot medio 2025 onder contract staat bij AZ. De Alkmaarders hopen naast de torenhoge transfersom ook nog een doorverkooppercentage te bedingen.

Impressum des Publishers ansehen