Champions League-deelnemer omcirkelt naam van Sem Steijn als potentieel doelwit | OneFootball

Champions League-deelnemer omcirkelt naam van Sem Steijn als potentieel doelwit | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9. September 2024

Champions League-deelnemer omcirkelt naam van Sem Steijn als potentieel doelwit

Artikelbild:Champions League-deelnemer omcirkelt naam van Sem Steijn als potentieel doelwit
Artikelbild:Champions League-deelnemer omcirkelt naam van Sem Steijn als potentieel doelwit

© IMAGO

Sem Steijn is genoemd als potentiële versterking bij Celtic, schrijven Schotse media. De aanvallende middenvelder beschikt nog over een contract tot medio 2025 bij FC Twente, dat de optie heeft om de verbintenis met één jaar te verlengen. De landskampioen hoopt desondanks op de komst van Steijn, die afgelopen seizoen indruk heeft gemaakt op Celtic.


OneFootball Videos


De aanvallende middenvelder maakte twee jaar geleden de transfervrije overstap van ADO Den Haag naar FC Twente en heeft zich onder zowel Ron Jans als Joseph Oosting uitstekend weten door te ontwikkelen. Steijn was afgelopen seizoen misschien wel de belangrijkste schakel in het team van de Tukkers, die erin slaagden om een ticket voor de voorronde van de Champions League veilig te stellen.

Steijn, 22 jaar, kwam afgelopen seizoen 39 keer voor FC Twente in actie. De aanvallende middenvelder was in totaal goed voor negentien doelpunten en drie assists. Gezien zijn prestaties van afgelopen seizoen is het voor zowel Steijn als FC Twente tijd voor een vervolgstap, nu de aanvallende middenvelder een mooi bedrag voor de club kan opleveren.

De Hagenaar stond afgelopen winterstop al in de belangstelling van Werder Bremen, maar bleef de club uit Enschede desondanks trouw. Ondanks een stijging in zijn Estimated Transfer Value, heeft marktwaarde van Steijn de afgelopen maanden een daling ingezet. De aanvallende middenvelder vertegenwoordigt op dit moment een ETV van 5,6 miljoen euro. In februari lag zijn waarde nog boven de zeven miljoen euro.

Nu het einde van zijn contract in Enschede steeds dichterbij komt, zal zijn marktwaarde de komende tijd alleen maar verder afnemen. Wil FC Twente nog iets voor Steijn ontvangen, zal de club in januari mogelijk over moeten gaan tot de verkoop van de smaakmaker. Celtic kijkt momenteel rond naar buitenkansjes en heeft de naam van Steijn omcirkelt als mogelijk doelwit. Van een transfer is op dit moment nog geen sprake, omdat Brendan Rodgers volgens de Schotse media tevreden is over de huidige samenstelling van de selectie.

Impressum des Publishers ansehen