Bologna wil voormalig Eredivisie-uitblinker als opvolger van Zirkzee | OneFootball

Bologna wil voormalig Eredivisie-uitblinker als opvolger van Zirkzee | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27. Juni 2024

Bologna wil voormalig Eredivisie-uitblinker als opvolger van Zirkzee

Artikelbild:Bologna wil voormalig Eredivisie-uitblinker als opvolger van Zirkzee
Artikelbild:Bologna wil voormalig Eredivisie-uitblinker als opvolger van Zirkzee
Artikelbild:Bologna wil voormalig Eredivisie-uitblinker als opvolger van Zirkzee

© IMAGO

Bologna heeft Jørgen Strand Larsen op de korrel als opvolger van Joshua Zirkzee, melden diverse Italiaanse media. De concurrentie is echter groot, want ook Napoli en AS Roma hebben hun oog laten vallen op de voormalig spits van FC Groningen, die tot medio 2028 onder contract staat bij Celta de Vigo.


OneFootball Videos


Strand Larsen speelde vanaf 2020 twee jaar voor de Trots van het Noorden. In zijn periode bij FC Groningen kwam de Noorse spits tot 71 wedstrijden, waarin hij 27 keer trefzeker was. Vlak voor het einde van de transferwindow van 2022 verkaste hij naar Celta de Vigo, dat hem voor ruim twaalf miljoen euro inlijfde. Na een aanpassingsjaar wist de 24-jarige Noor een prima indruk wist te maken. Strand Larsen was afgelopen seizoen in 37 wedstrijden 13 keer trefzeker en gaf 3 assists.

Hoewel Strand Larsen een afkoopsom van vijftig miljoen euro in zijn contract heeft staan, zou Celta bereid zijn om te luisteren naar biedingen van zo'n twintig miljoen euro met daarbij wat bonussen. Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat Bologna voor de ex-FC Groningen-spits gaat, de nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Serie A heeft namelijk meerdere ijzers in het vuur. Zo staat ook Panathinaikos-spits Fotis Ioannidis op de lijst.

Strand Larsen heeft echter als voordeel dat hij Italië kent, doordat hij een jaar in Milaan heeft gewoond toen hij in het seizoen 2017/18 in de Onder 19 van AC Milan heeft gespeeld. Volgens Corriero dello Sport is de 24-jarige aanvaller gefascineerd door het idee om terug te keren naar het land dat hem als jonge jongen verwelkomde. In 2022 had Bologna ook al interesse in Strand Larsen. De Italiaanse club meldde zich destijds bij FC Groningen, maar de club weigerde een Italiaans miljoenenbod.

Met de interesse in Strand Larsen sorteert Bologna waarschijnlijk voor op een vertrek van Joshua Zirkzee. De 23-jarige spits kende een sterk seizoen bij i Rossoblu. De club eindigde onder Thiago Motta op de vijfde plaats in de Serie A en kwalificeerde zich zodoende voor de Champions League. De spits had met 11 doelpunten en 5 assists in 34 competitiewedstrijden een belangrijk aandeel in het succes van Bologna. Zijn contract loopt nog tot medio 2026.

iNews meldde onlangs dat Manchester United achter de schermen hard werkt aan de komst van Zirkzee. De 1,93 meter lange spits wordt gezien als ideale concurrent en stand-in van Rasmus Højlund, die nu eerste keus is in de punt van de aanval in Manchester. Verschillende andere clubs hebben de naam van de rechtspoot echter ook omcirkeld, waaronder Juventus, Liverpool en AC Milan. United wil banneling Mason Greenwood volgens het medium snel van de hand doen om de komst van Zirkzee te financieren. De Engelsman geniet interesse van onder meer Napoli, Juventus en Lazio.

Impressum des Publishers ansehen