Boadu kan lach niet onderdrukken wanneer hem gevraagd wordt naar terugkeer naar Nederland | OneFootball

Boadu kan lach niet onderdrukken wanneer hem gevraagd wordt naar terugkeer naar Nederland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1. August 2024

Boadu kan lach niet onderdrukken wanneer hem gevraagd wordt naar terugkeer naar Nederland

Artikelbild:Boadu kan lach niet onderdrukken wanneer hem gevraagd wordt naar terugkeer naar Nederland
Artikelbild:Boadu kan lach niet onderdrukken wanneer hem gevraagd wordt naar terugkeer naar Nederland

© IMAGO

Myron Boadu sluit niet uit dat hij deze zomer nog vertrekt bij AS Monaco. De 23-jarige spits werd in de zomer van 2021 voor 17 miljoen euro naar het prinsendom gehaald, maar wist tot nog toe nauwelijks te overtuigen: na 68 duels staat de teller op 10 goals en 2 assists. Het afgelopen halfjaar werd Boadu verhuurd aan FC Twente, maar daar kwam hij door blessureleed weinig in actie. In 294 minuten, verdeeld over 11 wedstrijden, vond de 23-jarige aanvaller 3 keer het net.


OneFootball Videos


"Voor mij is het gewoon dat ik zo fit mogelijk wil worden", zei Boadu in gesprek met VoetbalPrimeur na de 1-3 overwinning op Feyenoord. "Ga ik hier blijven, is dat het? Maar als ik wegga, wil ik ook gewoon ready zijn voor de volgende stap. Dus ik ben gewoon nu gefocust op mezelf en dat ik fit word. Ik ben blij dat ik nog steeds minuten mag maken. Ik wil natuurlijk meer spelen. Waar dat is, maakt me niet zoveel uit."

Ik wil natuurlijk meer spelen. Waar dat is, maakt me niet zoveel uit

- Myron Boadu (AS Monaco)

De enkelvoudig Oranje-international (één goal) erkende dat er wel het een en ander rond zijn persoon speelt. "Mijn zaakwaarnemer is wel een beetje bezig. Wanneer het gewoon concreet wordt, hoor ik het wel. Ik heb gewoon nog twee jaar een contract bij Monaco. Ik weet dat het een politiek correct antwoord is, maar zo is het wel. We gaan het gewoon zien."

Daarna werd Boadu gevraagd naar een terugkeer naar Nederland. De rechtspoot kon een lach niet onderdrukken en lijkt wel open te staan voor een Nederlandse club. "Nou... Ik denk dat Nederland nu lastig wordt. Twente heeft ook een andere spits gehaald", doelde Boadu op Sam Lammers, die overkwam van Rangers. "Maar het was leuk om terug in Nederland te zijn. Het begon goed, daarna heb ik een blessure gehad, die gooide wel wat roet in het eten. Anders was er denk ik wel nog meer uitgekomen. Maar ik denk wel dat ik in Nederland heb laten zien hoe goed ik kan zijn als ik fit ben. Helaas duurde het niet zo lang."

Vorige week werd Boadu nog in verband gebracht met een tijdelijke transfer naar Saint-Étienne. De gevallen topclub promoveerde afgelopen seizoen op het nippertje naar de Ligue 1 en hoopt met de komst van Boadu een grote slag te kunnen slaan. Franse media meldt dat les Verts hopen op een huurovereenkomst met een optie tot koop van vijf miljoen euro. De spits beschikt op dit moment echter over een Estimated Transfer Value van 11,7 miljoen euro en dus is het maar de vraag of AS Monaco daarmee akkoord gaat.

Impressum des Publishers ansehen