🎥 Belgisch toptalent Mika Godts forceert doorslaggevend moment en bepaalt zo in erg grote mate de avond van Ajax | OneFootball

🎥 Belgisch toptalent Mika Godts forceert doorslaggevend moment en bepaalt zo in erg grote mate de avond van Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·24. Oktober 2024

🎥 Belgisch toptalent Mika Godts forceert doorslaggevend moment en bepaalt zo in erg grote mate de avond van Ajax

Artikelbild:🎥 Belgisch toptalent Mika Godts forceert doorslaggevend moment en bepaalt zo in erg grote mate de avond van Ajax

Er moet niet aan getwijfeld worden dat Mika Godts een toptalent is. Anders voetbal je niet bij Ajax en de 19-jarige Belg speelde donderdagavond ook een bepalende rol in de Europa League.

Godts trok met de Amsterdammers naar Azerbeidzjan voor het Europese duel met Qarabag. Enkele Belgische clubs weten al hoe vervelend zo'n trip kan zijn. Dat werd het niet echt voor Ajax, wat in grote te mate te danken was aan een actie van onze landgenoot. Julio Romão trok aan de noodrem en werkte de uitbrekende Godts neer.


OneFootball Videos


De weg naar doel lag open, maar toegegeven, Godts moest dan nog wel een volledige helft van het terrein oversteken. De fout gebeurde immers aan de middenlijn. De scheidsrechter vond het toch zwaar genoeg doorwegen voor een onmiddellijke uitsluiting. Ajax stond zo na een kwartier voetballen al met een man meer op het veld.

Pas laat zekerheid voor Ajax

Dat wilde nog niet zeggen dat het een volledig zorgeloze avond werd voor de bezoekers. Na de 0-1 van Taylor kreeg Ajax pas zekerheid over het binnenhalen van de drie punten met het slotkwartier in zicht. Het strafschopdoelpunt van Weghorst zorgde hiervoor. Akpom deed met de 0-3 (op aangeven van Godts) de boeken helemaal dicht voor Qarabag.

Ook thuisspeler Jafarguliyev werd nog vroegtijdig naar de kleedkamers gestuurd. Voor natrappen kreeg hij een tweede geel. Wellicht zullen ze bij Qarabag niet veel goeds te vertellen hebben over scheidsrechter. Daar moeten ze bij Ajax uiteraard niet wakker van liggen. De Nederlandse topclub pakt een knappe 7 op 9 in de Europa League.

Belg Mika Godts wacht fijne thuiskomst

Mika Godts, die zijn opleiding genoot bij Anderlecht en Genk, zal thuis kunnen vertellen dat hij uit bij Qarabag daar stevig aan heeft bijgedragen.

Impressum des Publishers ansehen