Ajax ziet Ünüvar voor kans gaan: clubs staan in de rij voor toptalent | OneFootball

Ajax ziet Ünüvar voor kans gaan: clubs staan in de rij voor toptalent | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28. Juni 2024

Ajax ziet Ünüvar voor kans gaan: clubs staan in de rij voor toptalent

Artikelbild:Ajax ziet Ünüvar voor kans gaan: clubs staan in de rij voor toptalent
Artikelbild:Ajax ziet Ünüvar voor kans gaan: clubs staan in de rij voor toptalent

© IMAGO

Naci Ünüvar zal in de voorbereiding 'gewoon' meedraaien onder Francesco Farioli bij Ajax, zo meldt journalist Tim van Duijn namens Voetbal International. Aan interesse is er geen gebrek voor de 21-jarige buitenspeler, maar vooralsnog blijft Ünüvar voor de Amsterdamse club behouden.


OneFootball Videos


Ünüvar geldt al jaren als een van de grote talenten bij Ajax, waar hij in januari 2020 op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht maakte. Na slechts drie duels in totaal voor Ajax 1 vertrok hij in 2022 op huurbasis naar Trabzonspor en dit seizoen werd hij verhuurd aan FC Twente. In Enschede kwam hij in totaal 25 duels in actie en was hij goed 4 doelpunten en 3 assists.

Ajax ziet Ünüvar deze zomer weer terugkeren. "Hij draait de voorbereiding gewoon mee met Ajax", schrijft Van Duijn. Er is echter voldoende beweging rond de Turkse jeugdinternational. "Hij kan onder meer naar NEC, maar trainer Rogier Meijer lijkt voor die positie de voorkeur te hebben voor een andere speler. Meer clubs willen echter Ünüvar."

Het is nog niet volledig duidelijk of Ünüvar daadwerkelijk ook het gehele seizoen onder Farioli in het shirt van Ajax speelt. De dribbelaar krijgt in ieder geval de kans om zich te bewijzen. Van Duijn verwacht echter wel dat een vertrek, al dan niet tijdelijk, van Ünüvar tot de mogelijkheden behoort voor Ajax.

Een langer verblijf bij Twente lijkt niet aan de orde, daar de Tukkers hun gelederen al versterkten met Sayfallah Ltaief. De 24-jarige linksbuiten is voor een onbekend bedrag overgenomen van FC Basel en meldde zich vorige week bij de eerste training van Twente. De Tunesisch international tekende een contract tot medio 2027 in Enschede.

Impressum des Publishers ansehen