Ajax onderhandelt na het EK over transfer Bergwijn naar 17-voudig landskampioen | OneFootball

Ajax onderhandelt na het EK over transfer Bergwijn naar 17-voudig landskampioen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22. Juni 2024

Ajax onderhandelt na het EK over transfer Bergwijn naar 17-voudig landskampioen

Artikelbild:Ajax onderhandelt na het EK over transfer Bergwijn naar 17-voudig landskampioen
Artikelbild:Ajax onderhandelt na het EK over transfer Bergwijn naar 17-voudig landskampioen

© IMAGO

Ajax kan Steven Bergwijn deze zomer mogelijk kwijtraken aan Galatasaray, zo melden Turkse media. De 27-jarige aanvaller is momenteel met Oranje actief op het EK, maar wanneer de eindronde is afgelopen zullen de onderhandelingen over zijn transfer naar verluidt starten. Bergwijn werd recentelijk al veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij Ajax.


OneFootball Videos


Bergwijn keerde twee jaar geleden terug naar Nederland, waar Ajax hem voor 31,25 miljoen euro overnam van Tottenham Hotspur. Het verblijf van de 33-voudig Nederlands international kan voorlopig nog geen succes worden genoemd. Met Bergwijn als aanvoerder eindigde Ajax afgelopen seizoen op een teleurstellende vijfde plaats. De linksbuiten kwam in totaal 31 wedstrijden in actie. Hierin was hij goed voor dertien doelpunten en vijf assists.

Na twee seizoenen in de Johan Cruijff ArenA lijkt Ajax op te staan voor een vertrek van Bergwijn, die met zijn salaris flink op de begroting van de Amsterdamse club drukt. Afgelopen winter informeerde Bayern München al en was er ook vanuit Saoedi-Arabië interesse. Nu wordt Bergwijn veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer naar Engeland, maar volgens Turkse media wil Galatasaray toeslaan.

De Turkse topclub heeft de naam van Bergwijn naar verluidt hoog op het verlanglijstje gezet. Trainer Okan Buruk zou de aanvaller met name door zijn veelzijdige inzetbaar een interessante optie vinden. Galatasaray is voornemens om na het EK tot een akkoord te komen met Ajax. Het is niet bekend wat Cimbom wil betalen voor Bergwijn.

Bergwijn heeft nog een contract tot medio 2027 bij Ajax en eerder meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano dat de Amsterdammers bereid waren om de vleugelspits voor ongeveer 23 miljoen euro te laten gaan. De Estimated Transfer Value (ETV) van Bergwijn is volgens het algoritme van FootballTransfers inmiddels gedaald naar 18,9 miljoen euro.

Impressum des Publishers ansehen