Ajax moet rekening houden met vertrek Bergwijn: vervanger al genoemd | OneFootball

Ajax moet rekening houden met vertrek Bergwijn: vervanger al genoemd | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20. Mai 2024

Ajax moet rekening houden met vertrek Bergwijn: vervanger al genoemd

Artikelbild:Ajax moet rekening houden met vertrek Bergwijn: vervanger al genoemd
Artikelbild:Ajax moet rekening houden met vertrek Bergwijn: vervanger al genoemd

© IMAGO

Een vertrek van Steven Bergwijn komende zomer bij Ajax is niet ondenkbaar, zo gaf de 26-jarige aanvaller zondagmiddag aan in gesprek met ESPN. Indien de Amsterdammers afscheid nemen van Bergwijn, hoopt Henk Spaan dat Jérémie Boga van OGC Nice in het kielzog van Francesco Farioli naar de Johan Cruijff ArenA komt.


OneFootball Videos


Na afloop van Vitesse - Ajax (2-2) werd Bergwijn gevraagd naar zijn toekomst in Amsterdam. "Ik kan er niks over zeggen. Ik heb nog een contract", gaf hij aan. "Het is niet ondenkbaar, maar dat is het nooit in de voetballerij. Ik ben blij bij Ajax, heb het naar mijn zin en ben gelukkig in Nederland. Ik hoef niet weg, maar we gaan het zien. Normaliter moet het nog besproken worden, maar ik heb nog niets gehoord."

Het is niet ondenkbaar, maar dat is het nooit in de voetballerij. Ik ben blij bij Ajax, heb het naar mijn zin en ben gelukkig in Nederland. Ik hoef niet weg, maar we gaan het zien

- Steven Bergwijn

Indien Ajax komende zomer afscheid neemt van Bergwijn, is het niet vreemd als Boga neerstrijkt bij de Amsterdamse club. Spaan zou het niet verbazen als Farioli de 27-jarige buitenspeler meeneemt wanneer hij wordt aangesteld als hoofdtrainer van Ajax. "Als Bergwijn vertrekt, zou Farioli Boga mee kunnen nemen", schreef Spaan.

Boga werd afgelopen zomer door Farioli, die hem nog kende van Sassuolo, voor zeventien miljoen euro weggeplukt bij Atalanta. De achttienvoudig Ivoriaans international tekende een contract tot medio 2027 en was dit seizoen goed voor 5 doelpunten en 6 assists, verdeeld over 29 duels. Boga vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 11,9 miljoen euro.

Toekomst Steven Bergwijn

Volgens Johan Inan van het Algemeen Dagblad heeft het management van Bergwijn eerder diens vertrekwens kenbaar gemaakt bij de clubleiding. Eerder schreef transfermarktexpert Fabrizio Romano al dat de Oranje-international voor een transfersom van 23,3 miljoen euro op te pikken is bij Ajax.

Impressum des Publishers ansehen