Ajax meldt zich na Carlos Forbs opnieuw bij Manchester City voor aanvaller | OneFootball

Ajax meldt zich na Carlos Forbs opnieuw bij Manchester City voor aanvaller | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15. August 2024

Ajax meldt zich na Carlos Forbs opnieuw bij Manchester City voor aanvaller

Artikelbild:Ajax meldt zich na Carlos Forbs opnieuw bij Manchester City voor aanvaller
Artikelbild:Ajax meldt zich na Carlos Forbs opnieuw bij Manchester City voor aanvaller

© IMAGO

Ajax hoopt de gelederen op korte termijn te versterken met Joel Ndala van Manchester City. De achttienjarige buitenspeler maakt al enkele jaren onderdeel uit van de Onder-21 van the Citizens en zou volgens de Manchester Evening News op de nominatie staan om de club permanent te verlaten. Ajax is overigens niet de enige club met interesse.


OneFootball Videos


Hoewel Ndala zijn debuut in de hoofdmacht van Manchester City nog moet maken, is de aanvaller op de radar verschenen van verschillende clubs uit het buitenland. Volgens de Engelse krant zijn Ajax en Venetië bijvoorbeeld twee clubs met interesse in de vleugelaanvaller. Ndala, in mei achttien jaar geworden, kwam afgelopen seizoen elf keer voor de reserves van Manchester City uit. De jeugdinternational kwam niet tot scoren in de Premier League 2 en eindigde uiteindelijk op een teleurstellende 23ste plaats in de competitie. Dat terwijl Ndala met Manchester Onder-21 daarvoor nog twee seizoenen op rij de landstitel wist te grijpen.

Ndala, die alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Engeland doorliep, lijkt niet meer in de plannen van Manchester City voor te komen. De aanvaller zat nog geen enkele keer bij de selectie van Josep Guardiola en heeft alle moeite met het veroveren van een basisplaats bij de reserves. De kans is dan ook aannemelijk dat de aanvaller met Congolese roots in beeld is bij Ajax om het tweede elftal te versterken.

De jeugdinternational van Engeland is niet de eerste speler die vanuit Manchester City Onder-21 de overstap naar Ajax maakt. Carlos Forbs kwam afgelopen zomer voor veertien miljoen euro over vanuit Engeland en lijkt de club nu alweer te mogen verlaten als die kans zich aanbiedt. Wolverhampton Wanderers zou Forbs op de shortlist hebben staan op dit moment. De Portugese aanvaller heeft in zijn eerste seizoen bij Ajax amper weten te overtuigen, maar maakte desondanks een prima indruk in de voorbereiding. Forbs mocht van Francesco Farioli tot nu toe in ieder Europees duel starten, maar betrokken bij een doelpunt was de twintigjarige vleugelspeler nog niet.

Impressum des Publishers ansehen