Ajax en Feyenoord willen stunten met aanvaller van Chelsea: Engelse bronnen weten wie favoriet is | OneFootball

Ajax en Feyenoord willen stunten met aanvaller van Chelsea: Engelse bronnen weten wie favoriet is | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22. Mai 2024

Ajax en Feyenoord willen stunten met aanvaller van Chelsea: Engelse bronnen weten wie favoriet is

Artikelbild:Ajax en Feyenoord willen stunten met aanvaller van Chelsea: Engelse bronnen weten wie favoriet is
Artikelbild:Ajax en Feyenoord willen stunten met aanvaller van Chelsea: Engelse bronnen weten wie favoriet is

© IMAGO

Zowel Ajax als Feyenoord werkt aan de komst van Omari Hutchinson, weet Voetbal International. De Nederlandse topclubs strijden samen ‘hard’ om de handtekening van de aanvaller van Chelsea, die op huurbasis furore maakte bij het naar de Premier League gepromoveerde Ipswich Town. Ook vanuit Duitsland is interesse voor de twintigjarige Jamaicaanse Engelsman.


OneFootball Videos


Volgens Engelse bronnen van het weekblad heeft Feyenoord de beste papieren voor de komst van Hutchinson. De aanvaller mag vertrekken bij Chelsea, dat probeert een groot aantal spelers van de loonlijst af te krijgen. De linksbenige rechtsbuiten, die tot medio 2025 onder contract staat in Londen, staat zelf ook open voor een transfer.

Feyenoord meldde zich al officieel in de Engelse hoofdstad. In hoeverre de interesse van Ajax concreet is, is niet bekend. Ook VfB Stuttgart en Borussia Mönchengladbach hebben interesse in de tweevoudig international van Jamaica, die eerder ook in de jeugd van Charlton Athletic en Arsenal speelde.

Hutchinson kende een goed seizoen in dienst van Ipswich Town, waarmee hij verrassenderwijs promoveerde naar het hoogste niveau. De aanvaller, die vorig jaar zijn debuut maakte in de Premier League namens Chelsea, was goed voor elf goals en zes assists. Het is onduidelijk wat voor prijskaartje er aan Hutchinson hangt. Zijn Estimated Transfer Value (ETV) wordt geschat op 4,7 miljoen euro.

Bij Feyenoord houdt men rekening met een vertrek van Alireza Jahanbakhsh. De Iraanse aanvaller heeft een aflopend contract bij Feyenoord, dat de verbintenis formeel heeft opgezegd. Een nieuwe verbintenis is desalniettemin niet geheel uitgesloten, onthulde de aanvaller onlangs zelf. Bij Ajax wil men de rechtsbuitenpositie al langer versterken: Steven Berghuis speelde daar afgelopen seizoen, maar het plan is om hem komend jaar achter de aanvalslinie te zetten.

Impressum des Publishers ansehen