Zorgen in Amsterdam: 'Clubleiding Ajax moet ingrijpen, Farioli rijdt recht op het ravijn af' | OneFootball

Zorgen in Amsterdam: 'Clubleiding Ajax moet ingrijpen, Farioli rijdt recht op het ravijn af' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 de agosto de 2024

Zorgen in Amsterdam: 'Clubleiding Ajax moet ingrijpen, Farioli rijdt recht op het ravijn af'

Imagem do artigo:Zorgen in Amsterdam: 'Clubleiding Ajax moet ingrijpen, Farioli rijdt recht op het ravijn af'
Imagem do artigo:Zorgen in Amsterdam: 'Clubleiding Ajax moet ingrijpen, Farioli rijdt recht op het ravijn af'

© IMAGO

De nederlaag op bezoek bij NAC Breda (2-1) van afgelopen zondag heeft voor behoorlijk wat onrust gezorgd rondom Ajax. Het spel was onder de maat en biedt weinig perspectief voor de toekomst. Aad de Mos zet grote vraagtekens bij het selectiebeleid van Ajax-trainer Francesco Farioli en pleit ervoor dat de clubleiding 'ingrijpt'. De Italiaanse trainer baart in de eerste weken van het seizoen opzien door zijn opstelling telkens om te gooien.


Vídeos OneFootball


In gesprek met De Telegraaf stelt De Mos, onder meer oud-trainer van de Amsterdammers en PSV, dat er op dit moment helemaal geen noodzaak is voor Farioli om zijn elftal continu om te gooien: "De fitheid van de spelers kan in augustus nog helemaal geen probleem zijn, joh", aldus de 77-jarige Hagenees. Volgens De Mos kan er maar één reden zijn dat Ajax steeds in een nieuwe samenstelling aantreedt: technisch directeur Alex Kroes wil voor het sluiten van de transferperiode nog een groot aantal spelers verkopen, die dus in de etalage moeten worden gezet: "Ik kan écht geen andere reden bedenken om Carlos Forbs, Chuba Akpom, Sivert Mannsverk en Anton Gaaei te laten spelen."

"NAC-Ajax was een kwaliteitszaak. Ajax heeft – een uitzondering daargelaten – gewoon heel middelmatige spelers. Dan kun je het jezelf niet permitteren om ook nog eens de tweede garnituur op te stellen", vervolgt De Mos, die ervoor pleit dat Farioli van hogerhand wordt gecorrigeerd: "Als er niemand uit de clubleiding – en dat kunnen wat mij betreft ook adviseur Louis van Gaal of commissaris Danny Blind zijn – ingrijpt, dan rijdt hij recht op het ravijn af."

Farioli reageerde na afloop van de nederlaag in Breda geïrriteerd op een vraag van de NOS, nadat de verslaggever van dienst stelde dat Ajax 'niet het Ajax-voetbal dat de mensen willen zien' zou hebben gespeeld. "Wat is dan Ajax-voetbal, vertel het me? Niet aanvallend? We zijn veertig keer in het strafschopgebied van de tegenstander geweest, hebben 75% procent balbezit gehad, ik denk dat dit aanvallend voetbal is", beet de trainer van zich af. De Mos windt zich op over die opmerking: "Nu vraagt hij zich opeens af wat het Ajax-DNA is, terwijl hij bij zijn aanstelling bleef roepen dat Johan Cruijff en Louis van Gaal zijn grote inspirators waren. Hoe kan het dan dat hij totaal geen Ajax-voetbal speelt?" De trainer in ruste verwijst vervolgens naar Real Madrid, dat vorig seizoen ondanks 32 procent balbezit ten koste van Manchester City doordrong tot de finale van de Champions League: "Het gaat erom wat je met het balbezit doet. En dat was bij Ajax tegen NAC bar en bar weinig", aldus De Mos.

Saiba mais sobre o veículo