Zirkzee naar Manchester United: Manchester United bereikt akkoord, dit is de transfersom | OneFootball

Zirkzee naar Manchester United: Manchester United bereikt akkoord, dit is de transfersom | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·11 de julho de 2024

Zirkzee naar Manchester United: Manchester United bereikt akkoord, dit is de transfersom

Imagem do artigo:Zirkzee naar Manchester United: Manchester United bereikt akkoord, dit is de transfersom

De transfer van Joshua Zirkzee naar Manchester United is in kannen en kruiken, zo weet journalist Fabrizio Romano. De 23-jarige spits stapt voor een bedrag van iets meer dan veertig miljoen euro over van Bologna naar de club van Erik ten Hag. Volgens journalist David Ornstein gaat het om 42,5 miljoen euro.

Zirkzee had een contractuele afkoopsom van veertig miljoen euro, maar die wordt niet gelicht. In plaats daarvan betaalt Manchester United een bedrag dat weliswaar iets hoger ligt, maar met andere betalingsvoorwaarden. De club mag de transfersom van 42,5 miljoen euro in termijnen betalen, verspreid over drie jaar. Als de afkoopsom was gelicht, had Manchester United het bedrag in één keer moeten betalen.


Vídeos OneFootball


Zirkzee gaat een contract tekenen tot medio 2029, met de optie voor een extra seizoen. De Oranje-international, die woensdag als invaller het veld betraf tegen Engeland, bereikte in een eerder stadium al een persoonlijk akkoord met Manchester United, waardoor alleen de medische keuring hem nog scheidt van zijn nieuwe club.

Zirkzee debuteerde in december 2019 bij Bayern München als betaald voetballer. Voor de Duitse grootmacht speelde hij zeventien officiële wedstrijden, verspreid over de seizoenen 2019/20 en 2020/21, maar hij werd ook verhuurd aan Parma en Anderlecht. Sinds de zomer van 2022 speelt Zirkzee bij Bologna. Voor de Serie A-club kwam hij tot 58 officiële wedstrijden, met 14 goals en 9 assists. Zirkzee speelde twee interlands voor Oranje.

Naast Zirkzee werkt Manchester United hard aan de komst van Matthijs de Ligt. De 45-voudig international heeft volgens Romano gesproken met de club en heeft aangegeven open te staan voor een transfer naar de Premier League. Hij staat momenteel onder contract bij Bayern München, maar de twee clubs zouden dicht bij een akkoord zijn. Bayern zou vijftig miljoen euro willen ontvangen.

Saiba mais sobre o veículo