Waarom Gernot Trauner een transfer naar FC Groningen moet overwegen | OneFootball

Waarom Gernot Trauner een transfer naar FC Groningen moet overwegen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 de setembro de 2024

Waarom Gernot Trauner een transfer naar FC Groningen moet overwegen

Imagem do artigo:Waarom Gernot Trauner een transfer naar FC Groningen moet overwegen
Imagem do artigo:Waarom Gernot Trauner een transfer naar FC Groningen moet overwegen

© IMAGO

Feyenoord herstart zaterdag de competitie met een lastige uitwedstrijd tegen promovendus FC Groningen. Het team van Dick Lukkien is uitstekend aan het seizoen begonnen en staat op een knappe vierde plek. Data van SciSports tonen aan dat de Groningers een ideale vervolgstap kunnen zijn voor Gernot Trauner.


Vídeos OneFootball


Trauner werd in maart nog in verband gebracht met een transfer naar Londen, waar een niet nader genoemde club het in hem ziet zitten. Met Arsenal, Brentford, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Tottenham Hotspur en West Ham United heeft de metropool liefst zeven clubs in de Premier League. Daar komen uit de Championship nog twee clubs bij: Millwall en Queens Park Rangers. Trauner zit volgens 1908.nl ‘absoluut op zijn plek’ bij Feyenoord, maar had opties in het buitenland. Ook de Major League Soccer, de hoogste profcompetitie in de Verenigde Staten, was een mogelijkheid voor de centrumverdediger.

Gernot Trauner was vorig seizoen een van de best presterende centrale verdedigers van de Eredivisie

De verdediger was, ondanks zijn leeftijd en blessureleed, nog altijd een van de betere verdedigers in de Eredivisie afgelopen seizoen. Van alle centrale mandekkers presteerden alleen ploeggenoten Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen en Dávid Hancko, PSV’ers Olivier Boscagli en André Ramalho en Bruno Martins Indi (AZ) beter. Onder anderen Ajacieden Jorrel Hato en Ahmetcan Kaplan en voormalig FC Twente-captain Robin Pröpper boekten mindere prestaties.

Daardoor lijkt Trauner nog steeds van grote waarde te kunnen zijn voor een Eredivisie-club. FC Groningen lijkt daarbij een uitstekende kandidaat. Volgens de data van SciSports past de club uit het noorden zeer goed bij dertienvoudig international, getuige zijn Club Fit van 77. In Groningen heeft Trauner meer uitzicht op speeltijd dan in Rotterdam, terwijl ook de formatie en de speelstijl van Lukkien hem goed liggen.

Trauner zal bij FC Groningen de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Marvin Peersman en Marco Rente. Terwijl toptalenten als Thijmen Blokzijl en Sven Bouland ook aan de deur kloppen. Met de Oostenrijks international kan Lukkien in één klap een bak aan ervaring in huis halen. Niet voor niets heeft Trauner op dit moment nog de hoogste Skill van alle verdedigers bij FC Groningen.

Het is alleen de vraag of Feyenoord zal meewerken aan een vertrek. De centrale verdediger kan lang niet altijd meer op een basisplaats rekenen en weet dat zowel Beelen als Jeyland Mitchell aan de deur kloppen. Trauner beschikt bij Feyenoord nog over een contract tot medio 2026 en een Estimated Transfer Value van één miljoen euro. Een bedrag dat eventueel te overzien is voor de Groningers.

Saiba mais sobre o veículo