Voortbestaan Ajax in gevaar: financieel 'drastische maatregelen' noodzakelijk | OneFootball

Voortbestaan Ajax in gevaar: financieel 'drastische maatregelen' noodzakelijk | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·05 de julho de 2024

Voortbestaan Ajax in gevaar: financieel 'drastische maatregelen' noodzakelijk

Imagem do artigo:Voortbestaan Ajax in gevaar: financieel 'drastische maatregelen' noodzakelijk
Imagem do artigo:Voortbestaan Ajax in gevaar: financieel 'drastische maatregelen' noodzakelijk

© IMAGO

Ajax moet financieel 'drastische maatregelen' nemen om het voortbestaan van de club niet in gevaar te brengen, mocht men ook komend seizoen naast Champions League-voetbal grijpen. De club moest al miljoenen euro's lenen om de salarissen te kunnen betalen. De twee dramatische transferzomers onder Gerry Hamstra en Sven Mislintat spelen de club uit Amsterdam inmiddels parten, schetst De Telegraaf.


Vídeos OneFootball


Mike Verweij schrijft dat Mislintat spelers vorige zomer salarissen bood die zij elders niet kunnen verdienen. "Het is dan ook niet gek dat zij bijna stuk voor stuk aangeven onder Farioli voor hun kans te willen gaan", aldus de Ajax-watcher, die zegt dat Alex Kroes daardoor in een spagaat zit. "De nieuwe technische man wil niets liever dan zo snel mogelijk Wout Weghorst, Pablo Rosario en een rechtsbuiten inlijven, maar vanwege de donkere wolken die boven de Johan Cruijff ArenA hangen, hebben directie en rvc bepaald dat er pas spelers worden aangetrokken als er uitgaande transfers hebben plaatsgevonden."

Imagem do artigo:Voortbestaan Ajax in gevaar: financieel 'drastische maatregelen' noodzakelijk

© IMAGO - Wout Weghorst is een van de transfertargets van Ajax.

Van elke 120 miljoen euro die deze zomer binnenkomt, mag maar 50 miljoen euro uitgegeven worden. De post spelerssalarissen moet met twintig miljoen euro teruggedrongen worden. Kroes wil van alle spelers die afgelopen zomer aangekocht werden alleen Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen en Diant Ramaj behouden. "Maar omdat er rond die spelers nauwelijks beweging is, wordt ook een verkoop van Steven Bergwijn niet uitgesloten. De aanvaller van Oranje, die Ajax het liefst behoudt, vertegenwoordigt een grote waarde (circa 25 miljoen euro), heeft de ambitie om een stap te maken en kan de technische leiding de financiële ruimte verschaffen om de transfermarkt op te gaan."

"Het heeft echter Ajax’ voorkeur om buitenspeler Carlos Forbs of spits Chuba Akpom te verkopen", vervolgt Verweij. "En de club heeft de verwachting dat dit uiteindelijk ook lukt. Maar de praktijk is dat de markt in de toplanden na een EK pas laat op gang komt. Het tegenstrijdige is ook dat een transfer van de twee vóór 1 augustus onwenselijk is. De Amsterdammers spelen op 25 juli en 1 augustus in de voorronde van de Europa League tegen het Servische Vojvodina en kunnen in dat tweeluik niet beschikken over de Oranje-EK-gangers Bergwijn en Brian Brobbey. En dus is Farioli op Forbs en Akpom aangewezen."

Ajax haalde afgelopen zomer onder Mislintat twaalf spelers en deelde 59 jaar aan contracten uit. Die zijn in totaal goed voor liefst 150 miljoen euro. De zomer ervoor gaf Hamstra al ruim 120 miljoen euro aan nieuwe spelers uit. Van alle aankopen van vorige zomer heeft alleen Ramaj een basisplaats weten te verwerven: de Duitse doelman kwam in de basis na de blessures van Jay Gorter en Gerónimo Rulli en mocht ook na hun herstel gewoon blijven staan vanwege zijn goede prestaties.

Saiba mais sobre o veículo