Voormalig Ajacied noemt manager die het beter bij United zou doen dan Ten Hag | OneFootball

Voormalig Ajacied noemt manager die het beter bij United zou doen dan Ten Hag | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 de outubro de 2024

Voormalig Ajacied noemt manager die het beter bij United zou doen dan Ten Hag

Imagem do artigo:Voormalig Ajacied noemt manager die het beter bij United zou doen dan Ten Hag
Imagem do artigo:Voormalig Ajacied noemt manager die het beter bij United zou doen dan Ten Hag

© IMAGO

Benni McCarthy springt in de bres voor Erik ten Hag. De Zuid-Afrikaan maakte tot afgelopen zomer deel uit van de technische staf van Manchester United. Volgens McCarthy heeft Ten Hag een zeer moeilijke klus te klaren in Manchester en zijn er weinig mensen die het beter zouden doen dan de huidige oefenmeester van the Red Devils.


Vídeos OneFootball


McCarthy werd aangesteld als spitsentrainer toen Ten Hag als manager aan de slag ging in Manchester. Tijdens hun twee jaar durende samenwerking heeft de Nederlandse manager veel indruk gemaakt op de oud-speler van onder meer Ajax: "Ik kan me voorstellen hoe zwaar het is voor Erik, want hij is waarschijnlijk een van de hardst werkende managers die ik ooit ben tegengekomen. Zijn oog voor detail, die man gaat om 4.00 uur 's nachts pas slapen", zegt McCarthy in gesprek met SuperSport.

Als je er zoveel werk in steekt, verwacht je dat het goed gaat. Maar ik zeg je dat er iets niet klopt

- Benni McCarthy over de prestaties van Erik ten Hag bij Manchester United

Ondanks de bezetenheid van Ten Hag vallen de resultaten van United dit seizoen fiks tegen. De gevallen topclub wist in zijn eerste zeven wedstrijden in de Premier League slechts acht punten te behalen, goed voor de veertiende plaats. In de Europa League werd gelijkgespeeld tegen FC Twente (1-1) en FC Porto (3-3).

"Als je er zoveel werk in steekt, verwacht je dat het goed gaat. Maar ik zeg je dat er iets niet klopt", zegt McCarthy. "Mensen zoeken de oplossing altijd in het vervangen van de trainer, maar door wie? Wie is er beter dan degene die ze nu hebben?", vraagt de tachtigvoudig oud-international zich hardop af, om vervolgens zelf het antwoord te geven. "Je gaat geen betere vinden, tenzij Josep Guardiola besluit om Manchester City te verruilen voor United. Maar daarbuiten kan ik niet zeggen dat er veel beter zijn dan Ten Hag."

Intussen wordt er in Engeland volop gespeculeerd over een mogelijke opvolger van de 54-jarige manager. Ruud van Nistelrooij, de huidige assistent-trainer van Ten Hag, geldt als een van de favorieten om het roer over te nemen als de voormalig manager van Ajax en FC Utrecht zijn congé krijgt. Zelf twijfelt de oud-spits echter, aangezien het aannemen van de baan een verkeerd beeld van hem kan scheppen. "Hij wil niet worden afgeschilderd als een opportunist die zich vorige zomer alleen maar bij de club aansloot om als tijdelijke optie te fungeren indien de prestaties van zijn landgenoot niet zouden verbeteren", schreef de krant Daily Mirror vorige week.

Saiba mais sobre o veículo