Verweij looft Kroes om 'goede deal': 'Wacht gewoon even op de details' | OneFootball

Verweij looft Kroes om 'goede deal': 'Wacht gewoon even op de details' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·02 de setembro de 2024

Verweij looft Kroes om 'goede deal': 'Wacht gewoon even op de details'

Imagem do artigo:Verweij looft Kroes om 'goede deal': 'Wacht gewoon even op de details'
Imagem do artigo:Verweij looft Kroes om 'goede deal': 'Wacht gewoon even op de details'

© De Telegraaf videostill

Ajax heeft een goede deal gesloten met de transfer van Carlos Forbs, vindt Mike Verweij. De aanvaller maakte op huurbasis de overstap naar Wolverhampton Wanderers, dat een optie tot koop bedong voor de aanvaller. Die optie wordt verplicht zodra aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.


Vídeos OneFootball


Forbs werd voor zijn transfer naar the Wolves ook in verband gebracht met een overstap naar Olympique Lyon, dat de twintigjarige Portugees wilde kopen. "Dan is het land te klein en kan Alex Kroes er niets van. Hij kan alleen maar verhuren, wordt dan gezegd", schetst Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

"Wolverhampton betaalt een huursom van 2,5 miljoen euro en het salaris van 1,5 miljoen euro. Ajax verdient dus al 4 miljoen euro", vervolgt Verweij. "En als hij tien basisplaatsen krijgt over alle wedstrijden, dus ook de League Cup en de FA Cup, dan moet de club hem voor 13,5 miljoen euro kopen. Dat is een prima deal. Wacht gewoon even op de details. Lyon bood inderdaad 15 miljoen euro, maar dat werd opgebouwd uit allerlei bonussen. Dan moesten ze kampioen worden, dus dat was geen goede deal. Ajax wilde meer geld en toen haakte Lyon af."

Forbs ligt nog tot medio 2028 vast bij Ajax, dat afgelopen zomer een bedrag van veertien miljoen euro aan Manchester City betaalde om de vleugelspeler over te nemen. Dit kan middels bonussen oplopen tot maximaal negentien miljoen euro. Forbs vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value van 4,7 miljoen euro.

Saiba mais sobre o veículo