Vernederend: Oranje-speler krijgt laagst mogelijke cijfer na wedstrijd tegen Oostenrijk | OneFootball

Vernederend: Oranje-speler krijgt laagst mogelijke cijfer na wedstrijd tegen Oostenrijk | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·25 de junho de 2024

Vernederend: Oranje-speler krijgt laagst mogelijke cijfer na wedstrijd tegen Oostenrijk

Imagem do artigo:Vernederend: Oranje-speler krijgt laagst mogelijke cijfer na wedstrijd tegen Oostenrijk

In het buitenland is men niet bepaald onder de indruk geraakt van het Nederlands elftal tijdens derde en afsluitende groepswedstrijd op het EK tegen Oostenrijk (2-3). Journalisten Oliver Jensen en Christian Stüwe van de Duitse website ran.de delen na afloop diepe onvoldoendes uit aan enkele Oranje-internationals.

Joey Veerman is, niet geheel verrassend, de laagst beoordeelde speler. De middenvelder van PSV krijgt een 6 als eindcijfer, de laagst mogelijke beoordeling. Het Duitse cijfersysteem kent 6 als laagst mogelijke beoordeling en 1 als hoogst mogelijke beoordeling, waarbij de cijfers 6 en 5 staan voor diepe onvoldoendes.


Vídeos OneFootball


Veerman krijgt zoals al vermeld de laagste mogelijke beoordeling van Jensen en Stüwe. “Hij verving Xavi Simons in de basisopstelling, maar hij had geen schijn van kans tegen de Oostenrijkse dominantie op het middenveld. Na een halfuur werd hij weer vervangen door Xavi Simons. De ultieme afstraffing!”, klinkt het.

Donyell Malen is de enige andere Oranje-international met een diepe onvoldoende: hij krijgt een 5. Van de basisspelers krijgen Stefan de Vrij, Nathan Aké en Jerdy Schouten een 4; Bart Verbruggen, Lutsharel Geertruida, Virgil van Dijk en Tijjani Reijnders komen er met allen een 3 iets genadiger van af. Ruime voldoendes zijn er voor doelpuntenmakers Cody Gakpo en Memphis Depay: zij krijgen beiden een 2 en zijn daarmee de hoogst beoordeelde Oranje-internationals.

Saiba mais sobre o veículo