Vaessen maakt verrassende keuze na lucratief aanbod en stelt Feyenoord en PSV teleur | OneFootball

Vaessen maakt verrassende keuze na lucratief aanbod en stelt Feyenoord en PSV teleur | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 de junho de 2024

Vaessen maakt verrassende keuze na lucratief aanbod en stelt Feyenoord en PSV teleur

Imagem do artigo:Vaessen maakt verrassende keuze na lucratief aanbod en stelt Feyenoord en PSV teleur
Imagem do artigo:Vaessen maakt verrassende keuze na lucratief aanbod en stelt Feyenoord en PSV teleur
  1. 3 min leestijd
Imagem do artigo:Vaessen maakt verrassende keuze na lucratief aanbod en stelt Feyenoord en PSV teleur

© IMAGO

Etienne Vaessen zal zijn carrière niet voortzetten bij Persepolis FC, zo weet FCUpdate-journalist Mounir Boualin. De 28-jarige doelman loopt uit zijn contract bij RKC Waalwijk en staat volgend seizoen als alles volgens plan gaat onder de laat bij FC Groningen. Eerder werd hij ook in verband gebracht met een overstap naar PSV en Feyenoord, die hem nog steeds in beeld zouden hebben.


Vídeos OneFootball


Vaessen streek in 2015 neer bij RKC, nadat hij eerder bij de amateurs van WSC speelde. De keeper brak twee jaar later door bij de Waalwijkse club, die toen nog op het tweede niveau in Nederland acteerde. Vaessen promoveerde met RKC en werd na een seizoen als reservekeeper weer eerste keuze onder de lat. Dit seizoen kwam hij in totaal 30 duels in actie en groeide hij uit tot Surinaams international.

In de nacht van donderdag op vrijdag bracht Voetbal International dat het Iraanse Persepolis zich had gemengd in de strijd om Vaessen, die met een overstap naar het Midden-Oosten een zeer lucratief contract kon tekenen. Volgens Boualin is de sluitpost echter 'gewoon' op weg naar Groningen. "Ik heb begrepen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken en dat Vaessen maandag de medische keuring zal ondergaan", verzekert Boualin. "Mits hij die doorstaat, is Vaessen speler van Groningen."

De aanwezigheid van Frank van Mosselveld als nieuwe algemeen directeur van Groningen wordt als mogelijke reden genoemd waarom Vaessen voor de Trots van het Noorden heeft gekozen. Eerder werd al duidelijk dat de promovendus de opvolger van Wouter Gudde wilde inzetten om Vaessen over te halen om RKC te verruilen voor Groningen.

Ik heb begrepen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken en dat Vaessen maandag de medische keuring zal ondergaan. Mits hij die doorstaat, is Vaessen speler van Groningen

- Mounir Boualin (FCUpdate)

Vaessen stond, naast Persepolis en Groningen, bij meerdere clubs in de Eredivisie hoog op het verlanglijstje. Zo zagen PSV en Feyenoord in de hem als interesse optie als tweede doelman. Echter geldt voor beide clubs dat de sluitpost van RKC pas kan worden overgenomen als een van de huidige doelmannen in Eindhoven of Rotterdam vertrekt. Daarnaast sprak Vaessen de voorkeur uit voor een rol als eerste keuze onder de lat bij zijn nieuwe werkgever.

Daardoor bleven met FC Groningen, NAC Breda en Willem II alleen de drie clubs die afgelopen seizoen promotie naar de Eredivisie afdwongen over als mogelijke nieuwe bestemming voor Vaessen. Een overstap naar Tilburg was voor de keeper echter op voorhand al uitgesloten door zijn roots in Breda. Hier had hij ook kunnen tekenen, maar NAC kwam financieel niet in de buurt van de aanbieding van Groningen.

Saiba mais sobre o veículo